Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Lundh: Tony Gustavsson är ute på omöjligt uppdrag

11å

BORÅS. Elfsborg är guldfavoriter och få förväntar sig toppstrid av Hammarby.
Ändå är trycket på Tony Gustavsson.
Är han kvar till sommaren?

I dag gick Hammarbys vd Michael Andersson ut och bekräftade att man förde långtgående förhandlingar med Kennedy Bakircioglü och Ajax för att låna in Bajen-ikonen under våren.
Dock blev det till slut ett nej tack.

Hammarby har det onekligen tufft och precis som klubbens vd säger: i detta finanskrisens tidervarv måste man vara försiktig med värvningar.
Om nu någon missat det så har Hammarby klarat den uppgiften med bravur.
Truppen är lövtunn och tränaren Tony Gustavsson måste vara trollkarl för att slåss om topplaceringar.

ANNONS

Samtidigt har Hammarbys styrelse i ett styrdokument – härlig management-svenska - slagit fast målsättningen: man ska vara med och slåss en fjärdeplats under 2009.
Jo, tjenare.
Stackars Tony Gustavsson – snacka ”Mission impossible”.

Visst ska man ha offensiva målsättningar men det finns inget jag tycker är löjligare än målsättningar som saknar förankring i verkligheten. Om ett eventuellt Ajax-lån under våren var vad vd Andersson hoppades skulle vända trenden – då inser man att läget är tufft för Hammarby.
Visst, 18 miljoner minus för att driva Hammarby kan få de flesta nervösa.

Ändå är det inte utan att man undrar om alla uppgifter som florerar kring Mats Gren på ingång i klubben. Helt klart är att Hammarby läcker en hel del, vilka journalister kände inte till förhandlingarna med Kennedy?
Finns det ett skäl till alla läckor?

Ja, sett till att det förekommit en ganska öppen maktkamp i Hammarby – där Tony Gustavsson och Lasse Eriksson torskade mot vd:n Michael Andersson och där det kastades ut folk från styrelsen förra våren – är det inte konstigt att medierna blir en bricka i det spelet.

ANNONS
Olika sidor vill få ut sin version.

Hamarby gick förra våren igenom en liknande kamp som Djurgården hade på hösten, och där flera gamla styrelseledamöter blev bortlyfta mot sin vilja. Även vd:n Henrik Appelqvist hade tidigare fått sluta.
Nu har nya lirare kommit in i och de vill driva skutan på sitt sätt och satsar på Michael Andersson.

Ja, han har onekligen en vass spelarkarriär bakom sig men som tränare och ledare är åtminstone jag mer skeptisk. Rätt många kickar som tränare och IFK Norrköping hade han stora svårigheter att trycka upp i allsvenskan trots resurser som hade gjort flera allsvenska klubbar avundsjuka.

Självklart ska det spelas om det hela först, men de Bajen-fans som ser likheterna med 2001 greppar verkligheten efter halmstrån.
Konkurrensen i allsvenskan är hårdare än så och Hammarby har tappat alldeles för mycket för att kunna vara med i den striden.

Om det innebär att Tony Gustavsson är kvar hela säsongen återstår att se. Fast om han uppfyller målsättningen med den truppen han har är han inte bara värd fortsatt förtroende utan även bragdguldet.

ANNONS
Klart är att Hammarby ska nå målsättningen att ta SM-guld inom fyra år måste man jobba långsiktigt med en tränare – om det nu är Gustavsson eller någon annan.
Publicerad 2009-04-08 kl 18:54
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto