Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ÖSTERRIKE

Hellquists succé - målskytt mot tyska storklubben

Philip Hellquist har fått en kanonstart i sin nya klubb Wolfsberger. I dag nätade han på nytt när laget vann mot tyska storklubben Schalke 04 med 3-1.
- Jag har fått en väldigt bra start och det är väldigt kul. Och i nästa vecka går vi in i Europa League, säger han till Fotbollskanalen.

För en dryg månad sedan skrev Hellquist på ett tvåårsavtal med den österrikiska ligafemman. Och starten i Wolfsberger hade inte kunnat bli bättre.

Den förre Djurgårdsspelaren har gjort tre mål på fem träningsmatcher. Det senaste i kväll i mötet med Schalke 04.

- Det är en riktigt bra start och det har gått bra för laget också. Förra veckan slog vi Krasnodar också. Det har fortsatt gå framåt för mig och nu i ett ännu bättre lag, säger Hellquist till Fotbollskanalen.

Hur var målet?
- Jag fick en djupledsboll och kom förbi första mittbacken, jag gick emot den andra mittbacken och sköt lågt in i mål. Det var ett bra mål.

Hellquists Wolfsberger vann med 3-1. Holländske storstjärnan Klaas Jan Huntelaar nätade för Schalke.

- Det var deras bästa lag med alla stjärnorna med och skönt att vi kan stå upp mot ett sånt lag. De är tuffa och möta men det är bara kul att få dom här matcherna, säger Hellquist till Fotbollskanalen.

Han menar att han tagit många steg i utvecklingen under sin tid i Wolfsberger.

- Sen jag kom hit har jag utvecklats mycket och ha fokus på att göra mål. Jag är en mycket bättre spelare i dag än för ett år sedan, säger han.

Målsättning med säsongen?
- Jag har inget mål att jag ska göra det eller det. Jag vill att det ska gå bra för laget och att vi är med i toppen. Och det vore kul att vara med i Europa League.

Publicerad 2015-07-10 kl 21:45
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons