Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Förre ÖFK-spelarens klubb riskerar konkurs: "Är turbulent"

Polen

För sex veckor sedan flyttade Douglas Bergqvist till Polen.
Nu riskerar hans polska klubb Arka Gdynia konkurs.
- Det är turbulent, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Efter att kontraktet med Östersunds FK löpt ut valde Douglas Bergqvist att lämna föreningen (han var under sista säsongen utlånad till norska Haugesund). I februari i år blev så allt klart med ny klubbadress och valet föll på polska Arka Gdnyia.

Men efter bara tre matcher i ligaspelet riskerar sejouren i klubben få ett abrupt slut. Enligt polsk media, däribland tidningen Przeglad Sportowy, riskerar klubben nämligen konkurs till följd av coronavirusets framfart och att ligan därmed har uppehåll.

Douglas Bergqvist bekräftar att läget är ansträngt.

- Vi vet inte mycket mer än vad som står, men det är turbulens, det är det. Under den här tiden med coronaviruset har det gått bakåt i stället för framåt på den sidan, säger han till Fotbollskanalen.

Annons

- Vi får bara ta det dag för dag och förhoppningsvis ändras det, men det beror ju på hur länge coronaviruset påverkar.

Bergqvist befinner sig i Polen tillsammans med sin flickvän och sköter sin träning hemma, på egen hand. Enligt 26-åringen har det inte varit några problem med löneutbetalningarna så här långt. Och han har heller inte börjat se över sina möjligheter, om klubben skulle försättas i konkurs.

Är du orolig över din klubbsituation?
- Nej, det går inte att vara det om jag ska vara ärlig. Det är inget jag kan påverka ändå. Allt som händer nu, med hela världen, så finns det inget jag kan göra eller bli orolig för. Hela världen har problem. Det är ingen stress.

Han berättar att det mesta i samhället är igenbommat.

- Vi har det bra i karantän, men det är mer nedstängt än vad det är i Sverige, har jag hört. Vi får gå ut, men restauranger och allt är stängt, så vi är inne så mycket som möjligt.

Annons

Vad är status kring polska ligan? När hoppas man dra igång där igen?
- Förhoppningen är att köra igång i början av maj, men jag vet inte. Jag tror att det beror på de större ligorna och jag läste att kanske Premier League till och med kanske börjar i juni.

Publicerad 2020-03-23 kl 11:03

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto