Gustav Berggrens uppvisning: Tvåmålsskytt i polska toppmötet

Polen

Rakow har varit inne i en tung period.
Men i toppmötet med Lech Poznan stormar man mot segern.
Detta efter två mål från svenske Gustaf Berggren.

Rakow vann den polska ligan under fjolåret. Men årets säsong har varit tyngre och inför söndagens möte med ligafyran Lech Poznan parkerade laget på sjätte plats i tabellen.

Men det dröjde inte särskilt länge innan hemmalaget Rakow skulle visa att man är på rätt väg.

Redan efter 14 minuters spel prickade Bartosz Nowak dit ledningsmålet och därefter var det dags för Gustav Berggren att kliva in i handlingen.

I mitten av den första halvleken vann den svenske innermittfältaren boll på offensiv planhalva. Han avancerade sedan mot straffområdet innan han avlossade ett skott som letade sig in i den högra stolproten.

Med tio minuter kvar av den första akten utökade sedan Berggren ledningen när han gjorde 3-0 för Rakow. Målen var Berggrens första under denna säsong.

Rakow fastställde sedan slutresultatet 4-0 i mitten av den andra halvleken och det var således en tung afton för Lech Poznan, med svenske Jesper Karlström i startelvan och Elias Andersson på bänken.

Publicerad 2024-03-03 kl 19:27