Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Klart: Fifa stänger av Cibicki i fyra år

Polen 2022-01-11 kl 16:22

Pawel Cibicki blev friad i tingsrätten, men dömd i hovrätten.
Nu stänger Fifa av den ex-allsvenske spelaren i fyra år, skriver SVT

Foto: Bildbyrån.

Pawel Cibicki, 28, blev i fjol dömd till villkorlig dom för tagande av muta och för spelfusk. Anfallaren, som tillhörde IF Elfsborg under 2019, bedöms tagit emot en muta inför ett möte med Kalmar FF samma år för att ta ett gult kort, som det gick att satsa pengar på. I tingsrätten blev han friad, men i hovrätten blev han dömd. 

Under måndagen rapporterade TT att Cibicki nu vill att Högsta domstolen (HD) beviljar prövningstillstånd för fallet, samt att åtalet ogillas i sin helhet. Samtidigt är anfallaren avstängd av Svenska Fotbollförbundet i fyra år, till den 2 februari 2025. Cibicki har i sin tur överklagat SvFF:s beslut till riksidrottsnämnden, som kommer att ta ett nytt beslut i början av 2022.

ANNONS

Nu meddelar även Fifa att spelaren stängs av från spel i hela världen i fyra år, skriver SVT. Tidigare var Cibicki endast tillfälligt avstängd av Fifa.

Cibicki har i dagsläget kontrakt med den polska klubben Pogoń Szczecin, som i samband med hovrättens dom meddelade att domen inte har någon påverkan på anfallarens kontrakt med klubben. Pogoń Szczecin meddelade i stället att klubben vill invänta Fifas slutgiltiga disciplinära dom gentemot spelaren. 

ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto