Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

PORTUGAL

Lindelöfs nye agent om rykteskarusellen: "Ingen rök utan eld"

Foto: Scanpix

Victor Nilsson Lindelöf har kopplats ihop med 40 klubbar på ett år.
För första gången uttalar sig agenten Hasan Cetinkaya om rykteskarusellen kring mittbacken.
- Intresset är stort, säger han.

Victor Nilsson Lindelöfs resa känner nog de flesta fotbollsintresserade till. För ett år sedan in som reserv i U21-truppen, EM-guld, ordinarie i Benfica, liga- och cupguld, kvartsfinal i Champions League, lagkapten i senaste landskampen och på måndag kan han utses till Sveriges bäste försvarare.

Samtidigt har Lindelöf under det senaste året kopplats ihop med 40 olika klubbar och just nu ryktas det bland annat om Inter, Napoli och Manchester United.

Den 31 oktober gick Victor Nilsson Lindelöfs kontrakt ut med agenten Per Jonsson och för ungefär en månad sedan skrev Fotbollskanalen att mittbacken förlorat en tvist mot Jonsson som gick ut på att de hade olika syn på avtalet som skrevs med Benfica sommaren 2015, vilket mynnade ut i att Svenska Fotbollförbundets skiljenämnd ansåg att försvararen skulle betala 8,5 procent av årslönen, en summa som dock blev mindre än vad agenten yrkade på.

På fredagen uppgav Sportbladet att Lindelöf har valt en ny agent och att det är Hasan Cetinkaya.

- Det stämmer. Vi har börjat jobba tillsammans, säger Lindelöf till tidningen.

Fotbollskanalen ringde upp den nye agenten för att kolla hur det är med alla rykten nu när det finns någon annan än spelaren själv som kan svara på frågor om det.

Under det senaste året har Victor kopplats ihop med 40 olika klubbar - hur ser du på det?
- Att journalister har för dåliga källor, haha. Nej men skämt å sido, det är klart att Victors senaste år har varit en otrolig resa. Från det att folk fick upp ögonen för honom i U21-EM fram till nu så har han hela tiden växlat upp och i takt med det har han även kopplats ihop med större och större klubbar. Ingen rök utan eld och det är egentligen inga konstigheter. Intresset för Victor har varit och är stort, säger Cetinkaya.

För ungefär ett år sedan skrev Victor på ett kontrakt till 2020 - enligt portugisisk media vill Benfica förlänga igen samtidigt som han kopplas ihop med andra storklubbar - hur ser situationen ut?
- Victor har full fokus på Benfica. Det är en stor klubb i Europa som är bäst i Portugal och spelar i Champions League. Att klubben vill förlänga ett år efter att han skrev på ett kontrakt är spekulationer och inget jag vill kommentera. Som det är nu så är Victor nöjd med klubben han är i.

Publicerad 2016-11-18 kl 19:46