Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Oklar framtid för Åhman-Persson: "Finns lite konkret från allsvenskan"

Primeira Liga

Robert Åhman-Perssons kontrakt med Belenenses går ut i juni.
31-åringen vill stanna, men är också öppen för en allsvensk återkomst.
- Jag väntar på det konkreta härifrån och sedan tar jag ett beslut därefter, säger Åhman-Persson till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Efter den allsvenska säsongen 2016 lämnade Robert Åhman-Persson Örebro SK för portugisiska Belenenses. Efter att ha kommit in i laget var mittfältaren startspelare under våren. Den här säsongen har varit märklig för Åhman-Persson.

- Det har varit speciellt. Det känns nästan lite som att det varit två olika säsonger med tanke på att jag startade i premiären, sedan efter det var jag på bänken och hoppade in lite och så där. Sedan kring jul så var jag helt utanför några matcher, sedan så fick tränaren som jag hade då gå vid jul och det kom in en ny tränare. Och började spela bättre, bytte spelsystem och tränaren gillade mig. Så nu tio senaste matcherna har jag ju startat, så det har tagit sig och på slutet har det känts väldigt bra. Jag är väl egentligen nöjd hur säsongen har varit med tanke på att jag var helt utanför i vintras men bestämde mig ändå för att inte ge upp och bara lämna. Det hade kanske varit det enklaste, för det såg inte så ljust ut. Men jag lyckades kämpa mig tillbaka och ta en plats och nu har jag varit ordinarie sista tio då, säger han till Fotbollskanalen.

Annons

Svensken spelade från start när Belenenses förlorade ligavslutningen mot Boavista i lördags och laget slutade elva i ligan. Åhman-Perssons kontrakt med Belenses går ut den sista juni, och vad som händer nu är fortfarande oklart.

- Jag har väl fått intentioner på att klubben är väldigt nöjd med mig, och framförallt tränaren. Sedan går det inte så snabbt här nere så, jag väntar väl egentligen på någonting att ta ställning till från dem. Samtidigt som det har tisslats och tasslats om lite andra alternativ också. Så jag avvaktar just nu och väntar på att få något konkret, just nu är det mycket snack och intresse. Men det är väl först nu klubbarna sätter igång med sitt arbete för nästa år och så. Så det är väl nånstans där jag är, väntar på det konkreta härifrån samtidigt som jag har några konkreta från allsvenskan också som är intressanta. Jag väntar på det konkreta härifrån och sedan tar jag ett beslut därefter, säger Åhman-Persson.

Annons

Om Belenenses vill att du ska stanna, är det ditt förstaval då också?
- Just nu känns det så. Sedan som sagt så har jag hört lite rykten om andra alternativ också. Så det beror på vad som kommer konkret och vad det är för avtal och så. Allt ska passa mig, och jag har fått en dotter nu också så jag har en familj att tänka på också. Det ska passa oss. Men absolut, det primära målet är att stanna ute ett litet tag till.

Robert Åhman-Persson gjorde tre säsonger i Örebro innan han lämnade för Belenenses efter säsongen 2016. Mittfältaren har god kontakt med ÖSK.

- Vi har haft kontakt. Jag känner dem väldigt väl de i klubben och även spelarna. Så jag har haft kontakt med dem sedan jag lämnade i princip. Vi vet var vi har varandra kan man väl säga.

Du utesluter inte en att det blir en återkomst dit i sommar?

Annons
- Nä, man har ju lärt sig i den här branschen att det inte går att utesluta eller stänga nånting. Som i vintras såg det ut som att jag skulle lämna här men jag bestämde mig ändå för att ge det en chans och på två-tre veckor bara switchade det om och jag tog en tröja. Så jag utesluter absolut ingenting. Jag vill få någonting konkret att ta ställning till, just nu är det mer intresse och så. När jag har det på bordet så värderar jag allting och tar ett beslut utifrån det.

Men du sa att det fanns lite konkret från allsvenskan?
- Ja, det finns några... Jag vill inte gå in på vilka det är. Men det är väl relativt givna och en liten outsider kanske, säger 31-åringen, som förutom ÖSK även spelat för Malmö FF och AIK.

Åhman-Persson hoppas att kunna få ett besked från Belenenses inom kort.

- När det väl sätts igång så går det ofta ganska snabbt. Jag hoppas att det kan gå ganska snabbt här så att man antingen kan ta semester i lugn och ro eller börja planera en flytt och nästa steg liksom, säger han.

Annons

Ska du prata med klubben något innan du åker hem?
- Min agent sköter det där just nu. Jag väntar på besked från dem. Men vad jag förstår så håller de på och snackar. 

Publicerad 2018-05-14 kl 07:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto