Almqvist med första starten i segern mot Larssons Spartak - Hadzikadunic utvisad

Ryska Premier League

Pontus Almqvist gjorde sin första start för Rostov som vann mot Jordan Larssons Spartak Moskva.
Kvarten från slutet fick även Dennis Hadzikadunic syna det röda kortet.

Lördagen i Ryssland bjöd på ett svenskmöte då Jordan Larssons Spartak Moskva tog emot Rostov – dit Pontus Almqvist och Armin Gigovic nyligen gick. I Rostov spelar även den Malmö FF-fostrade mittbacken Dennis Hadzikadunic, som nyligen gjorde debut för Bosniens landslag.

I Rostov fick Almqvist under lördagen starta för första gången i sin nya klubb. Och det var Rostov som tog ledningen efter 26 minuters spel genom Pavel Mamajev. Mamajevs mål blev även det första under den första halvleken.

I andra halvlek blev Almqvist utbytt efter kvarten spelad, medan Armin Gigovic blev inbytt med 20 minuter kvar att spela. Med kvarten kvar blev dessutom Hadzikadunic utvisad då han drog på sig sin andra varning i matchen.

Trots en man mer lyckades inte Jordan Larssons Spartak Moskva få in en kvittering, utan Rostov kunde vinna matchen med 1-0.

Segern tar upp Rostov på fjärdeplats i ligan, Spartak behåller i sin tur serieledningen trots förlusten. Fyra poäng skiljer lagen åt.