Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Larssons kontakt med HIF oroar inte Spartak: "Normalt"

Ryska Premier League

Andreas Granqvist har bekräftat kontakt med Jordan Larsson.
Men det oroar inte hans nuvarande klubb Spartak Moskva.
- Det är normalt inom fotbollen, säger sportchef Luca Cattani.

Foto: Bildbyrån

Fifa har beslutat att alla utländska spelare har rätt att lämna sina ryska klubbar fram till den 30 juni till följd av kriget och flera svenskar som spelat i Ryssland har valt att åka hem. Dennis Hadzikadunic är utlånad från Rostov till Malmö FF, Axel Björnström har lämnat Arsenal Tula för AIK och Viktor Claesson, vars kontrakt sträcker sig till sommaren, är hemma i Sverige och tränar med IFK Värnamo.

Men för tillfället verkar Jordan Larsson bli kvar i Spartak Moskva. Klubbens sportchef Luca Cattani menar att ingen av de utländska spelarna ännu har uttryckt en önskan att lämna.

- Allt är okej hos oss, spelarna spelar. Nu i omklädningsrummet såg jag ingen spelare som hade med sig resväskan, säger han enligt Sport Express.

Annons

Larsson har ett förflutet i Helsingborgs IF och Andreas Granqvist, som är sportchef i HIF, har bekräftat kontakt med anfallaren, som då varken hade gett ett ja eller ett nej till den svenska klubben. Men det oroar inte Cattani.

- Det är normalt inom fotbollen. Jag oroar mig inte för det. Du hittar spelare, du förlorar spelare. Jag tror att Helsingborg också kommer förlora en spelare någon gång.

Från HIF:s perspektiv är situationen fortsatt likadan som i förra veckan. 

- Jag har en dialog med honom allmänt och han vet att om han skulle vilja flytta hem så vill jag jättegärna ha hem honom, men det är inte mer än så utan det får komma när han känner att han är redo för ett beslut i så fall. Jag har bara kollat läget hur hans situation är och om han skulle lämna och spela någon annanstans. Det ligger lite på honom, vad han vill och hans förutsättningar, säger Granqvist till Fotbollskanalen. 

Annons

Om Jordan vill komma hem, hur ser du på konkurrens från IFK Norrköping?
- Haha, nej, det ser jag inte som någon större konkurrens på det sättet utan det är ju upp till spelaren själv i så fall att bestämma var han ska spela, om han ska hem till Sverige så att säga. Just nu vet inte jag vad Jordan vill, det kan mycket väl vara så att han är kvar i Spartak eller går någon annanstans men jag har bara visat mitt intresse i och med att jag känner honom och hans familj väldigt väl så han ska veta om att han alltid är välkommen till Helsingborgs IF, säger "Granen". 

Jordan Larsson inledde på bänken och blev inbytt i 75:e minuten i förlusten mot Krasnodar under söndagen. 

Publicerad 2022-03-14 kl 10:07

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto