Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Moses kvar i Moskva - Premier League blockerar flytt

Premier League

Spartak-spelaren Victor Moses, 30, är kvar i Moskva.
Men Premier League blockerar en flytt till Burnley, enligt Sky Sports.

Foto: Bildbyrån

Efter Rysslands invasion mot Ukraina har Fifa och Uefa gett utländska spelare i den ryska ligan rätten att tillfälligt "pausa" sina kontrakt för att skriva på för en annan klubb fram till den 30 juni i år.

Chelseas förre wingback Victor Moses, 30, spelar i nuläget för Spartak Moskva. Enligt brittiska Sky Sports har Burnley i Premier League hört av sig till nigerianen och erbjudit ett korttidskontrakt som skulle se Moses återvända till England.

Problemet? Premier League blockerar flytten med hänvisning till ligans "sportsliga integritet". Moses får därmed inte återförenas med sin familj i England. I stället är han kvar i den ryska huvudstaden isolerad från familj och vänner.

ANNONS

Sky Sports har hört av sig till Premier League, som nekat till en kommentar. Ligan kritiseras nu av Finlands förre landslagskapten Tim Sparv.

- Vi måste göra allt vi kan för att hjälpa spelare ta sig ut från Ryssland, ett land lett av en diktator. Vi behöver ge dem chansen att gå och spela någonstans där de känner sig trygga. Det här är en humanitär fråga, säger Sparv till Sky Sports.

Serie A och Bundesliga har också blockerat transfers av samma anledning som Premier League, medan La Liga har valt att tillåta sådana övergångar som påverkats av kriget.

Publicerad 2022-03-26 kl 19:21

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto