Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SCHWEIZ
48v

Fransson funderade på att lämna Basel: "Hade ett snack med klubben"

Foto: Bildbyrån

LUBLIN. Bara tolv starter under årets säsong.
Alexander Fransson funderade på att lämna Basel.
- Jag har haft ett snack med klubben, säger han till Fotbollskanalen.

Efter SM-guldet med IFK Norrköping 2015 flyttade Alexander Fransson till Basel. Där har han varit med och tagit två raka ligaguld. Ändå är han inte helt nöjd.

Första säsongen gjorde mittfältaren fjorton starter och den här säsongen blev det bara tolv (tretton inhopp). Trots att laget avgjorde ligan ganska tidigt fick han ändå inte starta i varje match. Ett tag funderade han på att lämna klubben.

- Jag har haft ett snack med klubben. Vi får en ny ledning nu och en ny tränare. Klubben säger att man tror väldigt mycket på mig och att jag kommer att bli en viktig spelare. Jag vet inte om man får tro på det eller inte. Vi får se när jag kommer tillbaka dit, säger Fransson till Fotbollskanalen.

Är du förvånad över att du inte startade mer, speciellt i slutet av säsongen när ligan var avgjord?
- Ja det tyckte jag. Jag tycker själv att varje gång jag spelade så gjorde jag det bra. För mig blev det som en chock, speciellt i början när jag inte fick vara med i truppen över huvud taget. Då blev det mer frustration i stället. Men jag har försökt att tackla det på ett bra sätt och det tycker jag att jag har gjort och har ändå spelat en hel del nu på våren, även att jag hade sett att jag hade fått startat ännu mer.

Har du funderat på om det vore smart att byta klubb?
- Klart att man har tänkt tanken men samtidigt har jag haft ett bra snack med klubben som säger att man tror på mig väldigt mycket. Jag är i en fantastisk klubb med höga ambitioner.

Ny tränare blir Raphael Wicky, 40, som förra säsongen hade hand om klubbens U21-lag. Fransson tycker att tränarbytet är bra.

- Det känns bra för egen del att få in en ny tränare med nytt tänk. Jag är bara positiv till det, säger han.

Publicerad 2017-06-18 kl 17:26

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER