Gerndt poängräddare när Lugano kryssade i Schweiz

Schweiziska Super League

Det mesta pekade mot förlust för Lugano mot St. Gallen. Men i slutskedet klev Alexander Gerndt fram och räddade poäng.

För drygt ett år sedan lämnade Alexander Gerndt Young Boys för spel i FC Lugano. I sin nya klubb svarade svensken för sju mål och åtta assist på 32 ligamatcher förra säsongen.

Men i inledningen av den här säsongen har det varit motigare. Efter fem spelade omgångar hade inte Gerndt noterats för en enda poäng. Men den nollan är nu spräckt.

När Lugano i dag spelade mot St. Gallen startade 32-åringen i sin femte match för säsongen. Lugano låg under i paus efter att Vincent Sierro gjort två mål för St. Gallen. Men efter paus ryckte Gerndts lag upp sig. I den 53:e minuten reducerade Mattia Bottani till 2-1.

Matchen såg ut att sluta med St. Gallen-seger, men Alexander Gerndt ville annat. I den 93:e minuten fick Gerndt bollen av Miroslav Covilo. Gerndt tackade för det och kvitterade i matchens absoluta slutskede.

I och med Gerndts poängräddning har Lugano skrapat ihop nio poäng på de sju första matcherna i den schweiziska ligan. Lugano ligger på en sjätte plats i ligan.