Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Gerrards stora glädje: "Kommer inte vara rädd för att använda honom"

Scottish Premiership

Jermain Defoe stannar i Rangers som spelande tränare.
Det gläder Liverpool-ikonen och chefstränaren Steven Gerrard.
- Han kommer att dela med sig av sina fantastiska erfarenheter och sin professionalitet till de offensiva spelarna i hela klubben, säger Gerrard.

Foto: Bildbyrån.

Rangers meddelade under tisdagen att klubben har kommit överens med den tidigare engelske landslagsanfallaren Jermain Defoe, 38, om ett nytt kontrakt till sommaren 2022. Defoe stod under den gångna säsongen för sju mål och två assist på 20 matcher och bidrog till att laget säkrade ligatiteln i Skottland.

Under nästa säsong kommer dock inte Defoe ”bara” vara spelare, utan även agera som tränare. Han kommer att ha en roll som spelande tränare i klubben, vilket han tror kommer bli bra.

- Det är väldokumenterat hur mycket jag älskar den här klubben och vilken relation jag har till supportrarna, spelarna, staben och klubben. Jag är därmed väldigt glad över att vi har rott i hamn det här kontraktet. Jag ville det här redan före säsongen var slut och sedan avslutade vi med att vinna ligan, säger han i en kommentar på klubbens hemsida och fortsätter:

ANNONS

- Det här är en otrolig möjlighet för mig och det visar även uppskattning från klubben gentemot mig. Jag ser fram emot att komma igång och förhoppningsvis blir allt naturligt och flyter på bra.

Chefstränaren Steven Gerrard är i sin tur överlycklig över den nya överenskommelsen.

- Jag är väldigt glad över att få behålla Jermain som både spelare och nu också som tränare. Jag har ett bra förhållande till honom och jag har känt honom i många år. Han kommer att dela med sig av sina fantastiska erfarenheter och sin professionalitet till de offensiva spelarna i hela klubben, säger Gerrard i en kommentar på hemsidan.

Han fortsätter:

- Han har inte minst under den här säsongen visat vilken tillgång han fortfarande är för oss på planen och jag kommer inte att vara rädd för att använda honom när det behövs. Jag ser fram emot att arbeta ihop med Jermain när försäsongen drar igång i slutet av den här månaden.

ANNONS

Defore anslöt under vintern 2019 till Rangers på lån från Bournemouth och skrev sedan på för klubben permanent under sommaren 2020. Tidigare har han tillhört klubbar som Sunderland, Toronto, Tottenham, Portsmouth och West Ham. Anfallaren har även gjort 20 mål på 57 framträdanden med Englands A-landslag.

Publicerad 2021-06-09 kl 09:35

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto