Helander matchhjälte i Old Firm - målskytt efter nickduell mot Celtic-svensk

Scottish Premiership

Rangers besegrade Celtic med 1-0 i Old Firm-derbyt.
Det gjorde man efter mål av svenske Filip Helander - i nickduell med Carl Starfelt.

Filip Helander och Carl Starfelt fanns med från start i Rangers respektive Celtic när det vankades Old Firm på Ibrox. Inför mötet låg lagen på tredje och fjärde plats i ligan – med sju inspelade poäng på fyra matcher.

Rangers inledde piggast och skapade ett par fina lägen - men skärpan i avsluten fanns inte där.

Istället var det Celtic som skulle få ett jätteläge att ta ledningen efter 25 minuter. Yttermittfältaren Kyogo Furuhashi tog sig loss på kanten och ner mot kortlinjen. I straffområdet hade anfallaren Odsonne Edouard löpt sig fri. Inspelet kom och fransmannen behövde bara sätta bredsidan till… Men fick en felträff och missade målet med flera meter.

Men det skulle bli Rangers som gjorde första målet - och det skulle bli ett svenskt mål. För i den 66:e minuten blev Filip Helander serverad ett inlägg på hörna, vann nickduellen mot Starfelt och nickade in 1-0 till Rangers.

Det skulle sedan också bli matchens enda mål. Rangers vann matchen och Helander blev stor matchhjälte för hemmalaget. Rangers hakar nu på i ligatoppen och befinner sig nu på tredjeplats, en poäng bakom Hibernian på förstaplats och Hearts på andraplats. Celtic, i sin tur, ligger på sjätteplats.

Rangers: McCrorie - Balogun, Goldson, Helander, Barisic - Aribo, Davis, Kamara - Roofe, Morelos, Kent.

Celtic: Hart - Ralston, Starfelt, Welsh, Juranovic - Christie, McGregor, Turnbull - Abada, Edouard, Furuhasi.