Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SKOTTLAND

Mackay utreddes för rasism - nu tillfällig förbundskapten i Skottland

Malky Mackay utreddes 2014 av FA för att ha uttryckt rasism, sexism och homofobi i sms. Nu är han aktuell som tillfällig förbundskapten i Skottland, skriver The Guardian.

Malky Mackay blir tillfällig förbundskapten för Skottland medan sökandet efter Gordon Strachan efterträdare börjar. Strachans tid som förbundskapten i Skottland slutade med "ömsesidigt samtycke" efter att ha missat på en plats till VM i Ryssland 2018.

Den tidigare Watford-, Cardiff- och Wigan-tränaren Malky Mackay kommer att bli tillfällig tränare och ha ansvar för Skottland när de möter Holland i en vänskapsmatch på Pittodrie Stadium den 9 november.

Mackay har dock ett omdiskuterat förflutet då han blev sparkad från Cardiff år 2013 och såg ut att bli ny Crystal Palace-tränare, men en jätteskandal avslöjades.

Han utreddes av FA för att ha uttryckt rasism, sexism och homofobi i en rad sms, som Fotbollskanalen tidigare har skrivit om. 

Men vid meddelandet om Mackay som tillförordnad förbundskapten och om kommande vänskapsmatchen sade skotska fotbollsförbundets verkställande direktör Stewart Regan att det var "för tidigt att diskutera" Strachan långsiktiga efterträdare.

Enligt The Guardian så sade han att "rekryteringsfasen börjar nästa vecka," och att "det är svårt att sätta en tid på en ersättare".

- Vi bad honom att ta laget i Aberdeen och han var glad över att göra det, sa Regan.

Publicerad 2017-10-13 kl 20:11
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons