Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Officiellt: Sead Haksabanovic klar för Celtic

Scottish Premiership

Sead Haksabanovic återvänder inte till Djurgården. 
23-åringen har skrivit på ett femårskontrakt med Celtic. 
- Det är en fantastisk klubb, säger han på storklubbens hemsida. 

Foto: Bildbyrån

Sead Haksabanovic.

Efter att Ryssland invaderat Ukraina i februari tilläts spelare i de ryska och ukrainska ligorna pausa sina kontrakt, och då valde Rubin Kazans Sead Haksabanovic att tillbringa vårsäsongen på lån hos Djurgårdens IF i Sverige. 

Haksabanovic gjorde elva matcher med Djurgården, men lämnade sedan och därefter har det varit ovisst om det blir en återkomst. Djurgården hade hopp om att spelaren skulle återvända, då blårändernas sportchef Bosse Andersson sa i Fotbollskanalens Deadline Day-sändning att 23-åringens ITC (internationellt transfercertifikat) är registrerat hos Djurgården, men nu blir det i stället en ny flytt till en klubb utomlands. 

ANNONS

Under torsdagen meddelar den skotska storklubben Celtic att Haksabanovic ansluter till klubben för ett kontrakt över fem år. Enligt ryska Sport-Express är övergångssumman på runt 6,5 miljoner euro, drygt 68 miljoner kronor.

- Jag hörde om det för runt en månad sedan och så fort jag hörde att Celtic ville ha mig sa jag till min agent att han skulle se till att det blev så, då det är här jag vill spela, säger han på klubbens hemsida och fortsätter:

- Det är en fantastisk klubb med bra spelare, fans och historia. Jag har sett några matcher och jag tror att laget spelar på samma sätt som jag. 

Haksabanovic ser även fram emot att spela med Celtic i Champions League.

- Självklart. Jag är väldigt glad över att få spela i Champions League. Det är den bästa turneringen som man kan spela i och det var en dröm för mig som barn, så att få se mig själv spela där är väldigt coolt. 

ANNONS

I Celtic blir Haksabanovic samtidigt åter lagkamrat med den svenske landslagsbacken Carl Starfelt. De var även lagkamrater under en period i Rubin Kazan i Ryssland. 

- Han (Carl Starfelt) såg någonstans att jag kopplades ihop med Celtic och skrev till mig, men jag ville inte säga för mycket. Jag frågade bara honom om klubben och han sa bara bra saker, så nu ser jag fram emot att komma igång. 

Haksabanovic har tidigare representerat Halmstads BK, West Ham och IFK Norrköping.

Publicerad 2022-08-25 kl 13:50

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto