Rangers vann galet Old Firm - kan bryta Celtics otroliga svit

Scottish Premiership

Söndagen i Glasgow bjöd på det 120:e Old Firm-derbyt mellan Celtic och Rangers.
Efter en intensiv tillställning kunde till slut Rangers vinna matchen med 2-1.

Celtic har dominerat skotsk fotboll de senaste åren. Klubben har vunnit ligan åtta år i rad och toppar för stunden den skotska ligatabellen. Under söndagen tog Celtic emot Rangers hemma på ett kokande Celtic Park – men det var gästerna som drog det längsta strået och tajtade till toppskiktet av tabellen.

Gästerna tog ledningen tio minuter innan pausvilan genom Ryan Kent. Kent blev frispelad i straffområdet, klippte till direkt och Fraser Forster i Celtics kasse var chanslös.

Kort därpå kom kvitteringen. Callum McGregor avlossade bössan strax utanför straffområdet, skottet styrdes på Odsonne Edouard och ställde därmed Rangers-målvakten Allan McGregor. Det såg ut att vara en misstänkt hands på Edouard, men då inget VAR finns i Skottland granskades målet aldrig. Kvitterat.

Tio minuter in på den andra halvleken tog Rangers ledningen igen. Nikola Katic nådde högst på en hörna och såg med en kanonnick till att det återigen var blåklädd ledning på Celtic Park.

Celtic försökte kvittera därefter, men lyckades inte, Steven Gerrards Rangers höll undan och vann mötet med 2-1.

Rangers är nu två poäng bakom Celtic i tabellen med en match mindre spelad. Kanske är det läge för Rangers att vinna ligan den här säsongen, med tanke på att Celtic har vunnit de senaste åtta säsongerna.

Filip Helander är skadad och fanns inte med i Rangers trupp.