Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

TV: Guidetti slår tillbaka mot kritikerna: "Jag gjorde 28 poäng på 23 matcher"

Scottish Premiership

TRELLEBORG. John Guidetti vägrade skriva på ett nytt kontrakt med Celtic.
Då fick han inte spela en minut till.
- Det var frustrerande för tränaren sa helt andra saker till media, säger han till Fotbollskanalen.

U21-landslaget har samlats i Trelleborg för sitt förberedande läger inför EM i Tjeckien. Innan lagets första träning mötte John Guidetti media och då berättade han om säsongen i Celtic där det först gick bra och varför det sedan inte blev någon speltid.

- Jag ville inte skriva på. Då sa han (Ronny Deila, tränare) till mig rakt ut att han kommer att prioritera spelarna som vill vara där. Klubben sa att de inte kunde spela mig och bygga upp mig och sedan släppa mig. Då ville man köra med sina egna spelare och då får man acceptera det, säger Guidetti till Fotbollskanalen.

Var det frustrerande?

ANNONS
- Ja, det är klart att det var frustrerande för han sa ju helt andra saker till media. Men är man bästa målgörare och bästa assistspelare i laget på minst matcher och ändå inte får spela, då är det väl ändå ganska konstigt. Jag gjorde flest poäng i hela Celtic under säsongen trots att jag spelade minst matcher av spelarna som är uppe där. Det var nog uppåt 50 matcher Celtic gjorde under säsongen och det var vissa som spela i alla medan jag bara spelade i 23 och gjorde 28 poäng.

- Alla säger till höger och vänster att det är katastrof, men det är väl inte så dåligt ändå. Jag tycker att 28 på 23 matcher är helt okej, om man kan göra fler poäng än starter så är det bra. Han spelade mig ändå ibland när det var tajt, som i cupsemin, då låg vi under och jag kom in och gjorde mål. Efter det sa han: nu har vi vunnit ligan, du kommer inte att spela en minut till. Efter det var det bara att sitta där.
ANNONS

Att tränaren sa som han gjorde i media, har det förstört för dig nu när du letar ny klubb?
- Det är klart att det förstör lite, men det var säkert deras mål också, att göra så att jag kanske inte hade så mycket alternativ. Men klubbar har ändå koll på sådant där. Det händer i alla klubbar. Moisander i Ajax hade väl ett halvår kvar när han skrev på ett pre contract med Sampdoria och sedan gjorde han väl inte en minut i Ajax. Så klubbar vet säkert om det här och kollar nog mer på hur man har presterat.

Hur klarar du av det mentalt, du var skadad länge, kom tillbaka och gjorde det bra och så blev det så här?
- Jag är glad. Jag kan inte påverka allt som är runt omkring. Man kan bara påverka det man kan påverka själv. Då tog jag ett beslut att jag inte ville stanna i Celtic. Det är fantastisk klubb, men jag valde att jag inte ville stanna där och efter det blev det konsekvenser. Då får man acceptera det. Nu ska EM bli fantastiskt kul. Jag är skadefri, har i mina ögon gjort en mycket bra säsong, gjorde mycket mål, mycket poäng och har vunnit mina två första titlar. Så många skriver dålig. Jag skriver mycket bra.
ANNONS

Är EM ett viktigt skyltfönster för dig?
- Nej, det är viktigt för att vi vill gå långt och göra det bra tillsammans. Jag tänker inte på mig själv utan på laget. Om jag kan hjälpa laget är det bra. Det är sanningen Det blir ett jättebra skyltfönster för alla oss om vi gör det bra, men då ska man spela som ett lag.

- Det ska bli fett kul. Alla är taggade och redo. Vi är sugna på att köra nu. Det har gått bra när jag har varit med här. Jag läste något om procent imorse, jag har 88 procent vinster när jag har spelat. Jag har 14 vinster, en oavgjord och en förlust, så det är positivt. Och vi hoppas att procenten håller i sig.

- Här har jag ju fått spela och har fått förtroende av Håkan. Överallt där jag har spelat har det gått bra. Men om inte tränaren vill spela mig på ett eller annat ställe så är det svårt att göra mål. Så var det i Celtic också. När jag väl spelade så gick det fantastiskt bra, men sedan fick jag inte alltid spela på grund av vissa orsaker, men det var inget jag kunde göra åt det.
ANNONS

Är intresset stort för dig?
- Jag har ingen som helst oro för framtiden utan känner bara positivt. För ett år sedan kände jag kanske lite oro. Men nu har ändå spelat en del i Celtic och gjort 28 poäng. Det är bra i vilken liga man än spelar i.
Publicerad 2015-06-09 kl 00:54

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto