United-talangens lånesuccé - nätade efter fyra minuter

Mer än så behövde inte den utlånade Manchester United-talangen Amad Diallo för att näta i Rangers-debuten.
Men Rangers tappade segern på stopptid - vilket öppnar upp för Celtic.

Amad Diallo.

Den 19-årige yttern Amad Diallo ses som ett stort framtidslöfte i Manchester United. I torsdags lånades ivorianen ut till den skotska storklubben Rangers - och han gick rakt in i startelvan borta mot Ross County under lördagen.

Då dröjde det inte mer än fyra minuter innan Diallo hade hittat nätet och gett serieledande Rangers ledningen. 19-åringen höll sig framme på ett vänsterinspel från Joe Aribo och rakade in 0-1 i öppet mål vid den bortre stolpen.

Tjugo minuter senare kvitterade Ross County till 1-1 efter en tabbe från Allan McGregor i gästernas mål. McGregor släppte ett inlägg rakt ut till Jordan White som enkelt stötte in utjämningen. Bara minuter därpå fullbordade hemmalaget vändningen till Regan Charles-Cook blev fri och satte dit 2-1.

Rangers vände på matchen efter mål av James Tavernier (49) och Connor Goldson (72), men i den 96:e minuten av en 97-minutersmatch tryckte Matthew Wright in 3-3 från nära håll.

Det oväntade poängtappet för Rangers ger ärkerivalen Celtic chansen att knappa in i toppen av skotska Premiership. Celtic möter Dundee United på hemmaplan med start 16.00 under lördagen.

Amad Diallo har kontrakt med Manchester United till juni 2025.

Publicerad 2022-01-29 kl 15:32