Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Ancelotti: "Var aldrig intresserad av att värva Ödeegard"

Foto: scanpix

Det låg aldrig i Carlo Ancelottis intresse att värva en 16-årig Martin Ödegaard till Real Madrid. Det avslöjar managern i sin nya bok Quiet leadership. 
- Jag tänkte: "jag bryr mig inte", skriver Ancelotti enligt NRK.

Italienaren säger att han inte var intresserad av att delta i varken rekryteringsarbetet eller utvecklingsprocessen. 

- När Real Madrid bestämde sig för att värva en kille från Norge tänkte jag: "jag bryr mig inte om han kommer eller inte, för han kommer inte att spela för mig", skriver managern enligt NRK.

När Ancelotti fick sparken den 25 maj i fjol hade han precis gett Ödegaard sina dittills första och hittills enda minuter i Real Madrid, en dryg halvtimme mot Getafe.

I boken skriver Ancelotti att han inte alltid hade speciellt mycket att säga till om vad gällde spelare in och ut från Real Madrid, men att det var hans jobb att se till att laget fungerade.

- Om presidenten bestämde sig för att den norska killen skulle spela tre matcher med A-laget som en pr-kupp hade jag hittat ett sätt att få det gjort. Om presidenten ville sälja Xabi Alonso hade jag varit tvungen att acceptera det också.

Ödegaard skrev på för Real Madrid i januari 2015 efter en intensiv dragkamp mellan ett flertal europeiska storklubbar.

- Han kan bli en av världens bästa spelare när jag slutar, men jag var inte intresserad av värvningen. Det var inte mitt jobb. Självklart behandlade jag honom med samma respekt som jag ger varenda ung spelare, men varför skulle jag önska att vara inblandad i rekryteringen av honom? Han hämtades in för framtiden, för andra managers efter mig. 

Publicerad 2016-06-21 kl 11:23
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons