Andra raka förlusten för Real - Celta vann på Bernabeu

La Liga

Real Madrid gick 40 matcher utan förlust. Efter det har laget förlorat två raka.
Celta Vigo vann med 2-1 på Santiago Bernabeu i Copa del Reys kvartsfinal.

Real Madrid tog emot Celta Vigo hemma på Santiago Bernabeu under onsdagskvällen i den första av två kvartsfinalmöten i Copa del Rey. Hemmalaget fick se sin rekordsvit på 40 matcher i rad bruten senast mot Sevilla i ligan, och mot Celta kom andra raka förlusten.

Den första halvleken saknade några riktiga vassa chanser. Celta Vigo hade ett par fina anfall som kunde ha gett utdelning, men den sista passningen var inte tillräckligt bra.

Matchen var mållös i halvtid.

I den andra halvleken small det till rejält efter knappa 20 minuter. Först tryckte Iago Aspas in 1-0 för gästerna i den 64:e minuten. Fem minuter senare kom svaret från Real när Marcelo mycket snyggt gjorde 1-1 på volley.

Direkt när spelet var igång igen tog Celta ledningen igen när Aspas passade fram till backen Jonny som säkert placerade in 2-1.

Real Madrid försökte förgäves få till en kvittering, men kom inte närmare än ett Karim Benzema-läge som anfallaren brände.

Real har tappat superformen och inkasserade sin andra raka förlust. Returen mot Celta spelas om en vecka.

John Guidetti hoppade in i slutminuterna för Celta.