Atletico ett steg närmare drömsemifinal

Spanien

Atletico Madrid drömmer om ett semifinalmöte mot Real Madrid och vinsten i första kvartsfinalmötet mot Athletic Bilbao tar laget ett steg närmare ett Madridderby.

Diego Godin jublar efter sitt mål.

Det första mötet i kvartsfinalen mellan Atletico Madrid och Athletic Bilbao i Copa del Rey gick hemmalaget vinnande ur. I den 41:a minuten gav backen Diego Godin hemmalaget ledningen med en kraftfull nick. Upprinnelsen var ett perfekt inlägg från Koke som Godin tajmade perfekt i straffområdet förbi en chanslös Athletic-målvakt. I den andra halvleken försökte Athletic mobilisera kraft för en kvittering, men Atletico Madrid hade läget under kontroll och kunde vinna matchen med 1-0.

Vinnaren i dubbelmötet får möta vinnaren mellan Real Madrid och Espanyol. Real Madrid vann första mötet med 1-0.

Atletico Madrid: Courtois; Juanfran, Alderweireld, Godín, Filipe; Guilavogui, Koke; Cebolla, R.García, Adrián; D.Costa

Athletic Bilbao: Herrerin; Iraola, Gurpegi, Laporte, Balenziaga; Iturraspe, Mikel Rico, Herrera; De Marcos, Kike Sola, Ibai

Publicerad 2014-01-23 kl 21:51