Atletico krymper avståndet till Barca efter ny vinst

La Liga

Atletico Madrid vann säkert hemma mot Real Sociedad med 3-0. Det innebär att laget nu har fem poäng upp till ligaledaren Barcelona.

Atletico gick in i matchen mot Sociedad med en derbyseger mot Real Madrid i bagaget. Det hade tagit dem till en andraplats i tabellen, men med hela åtta poäng upp till Barcelona. Sociedad hade också haft en bra period, med fyra raka ligasegrar. Men den sviten skulle dock komma att brytas.

Hemmalaget gav inte gästerna speciellt mycket att jobba med. Redan efter åtta minuter åkte Sociedad på ett riktigt bakslag när Diego Reyes råkade göra självmål. En rejäl uppförsbacke för laget, som bara hade ett enda skott på mål i första halvlek.

Atletico ångade däremot på, även om de resterande målen skulle komma först i den andra halvleken. Minuten efter att domaren hade blåst igång matchen igen satte Saul Niguez 2-0 efter slarvigt försvarsspel från Sociedad. I den 61:e minuten tilldelades Antoine Griezmann en straff efter en tackling från Alberto De la Bella. Fransmannen förvaltade den på egen hand, och utökade ledningen till 3-0. Det blev också matchens slutresultat, vilket innebär att Atletico Madrid har minskat avståndet till ligaledarna till fem poäng.