Atletico Madrid vände och vann mot Mallorca

Atletico Madrid är bara två poäng bakom Real Madrid i jakten om andraplatsen i La Liga.
Det står klart efter Atleticos 3-1-seger mot Mallorca under onsdagskvällen.

1:53

Se höjdpunkterna i spelaren.

Real Madrids oväntade förlust mot Girona innebär att Atletico Madrid endast låg fem poäng bakom lokalrivalen inför onsdagens hemmamatch mot Mallorca.

Ett Mallorca som kom till start utan Ludvig Augustinsson (skadad), men med Dennis Hadžikadunić i elvan. Men det var formstarka Atletico Madrid som inledde matchen bäst.

Diego Simeones mannar bombarderade gästernas straffområde med inlägg och fasta situationer, men det var gästerna som spräckte målnollan.

I den 20:e minuten letade sig en hörna förbi hela Altetico-försvaret och hittade en omarkerad Matija Nastasic vid den bortre stolpen. Den tidigare Manchester City-spelaren gjorde inga misstag och rakade in ledningsmålet från nära håll.

Därefter fortsatte Atletico att trycka på och precis innan halvtidsvilan gav det utdelning, när Rodrigo De Paul kunde kvittera efter en tilltrasslad situation.

Den andra halvleken hann sedan knappt börja innan Alvaro Morata nådde högst på ett inlägg och gav hemmalaget ledningen.

I matchens slutskede kunde sedan även Yannick Carrasco, fri mot målvakten, enkelt rulla in 3-1. Ett resultat som stod sig tiden ut och Atletico fick således med sig tre viktiga poäng i kampen om andraplatsen.