Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN
27v

Barça intresserat av Griezmann - båda parter kan straffas

Foto: Bildbyrån.

Barcelona uppges vara på jakt efter Antoine Griezmann.
Nu kan den spanska klubben och stjärnan straffas för regelbrott. 

Barcelona har under en längre tid uppgetts vara på jakt efter Atlético Madrids stjärnanfallare Antoine Griezmann och ska även i sommar vara intresserat av att lägga beslag på anfallaren. Barcelonas president Josep Maria Bartomeu bekräftade nyligen att han inte samtalat med Griezmann i år, men däremot i oktober i fjol med hans agent. 

Nu kan både klubben och den franske stjärnan straffas för kontakten med långa avstängningar om det anses vara ett regelbrott mot Fifas regelverk. 

"En klubb som vill ingå ett avtal med en professionell spelare måste skriftligen informera spelarens nuvarande klubb före den ingår samtal med honom. En spelare kan bara vara fri att ingå i ett avtal med en annan klubb om kontraktet med den nuvarande klubben har upphört eller upphör inom sex månader. Eventuella brott mot denna bestämmelse kan vara föremål för straff", står det i Fifas regelverk för överföringar av spelare enligt den engelska tidningen The Sun. 

Enligt spanska tidningen As kan Barcelona bli straffat med ett förbud på att värva spelare i mellan tre till fem transferfönster, samtidigt som Griezmann kan bli avstängd från att spela fotboll i fyra till sex månader, då parterna kan ha tagit en kontakt utan att skriftligen ha meddelat Atlético om kontakten. 

Barcelona blev i januari 2015 straffat med ett års värvningsförbud, men värvade trots det bland annat Arda Turan sommaren efteråt, som först fick spela i januari 2016. 

Griezmann har kontrakt med Atlético fram till den sista juni 2022 och stod under den gångna säsongen för 19 mål på 32 matcher i La Liga.

Publicerad 2018-06-04 kl 09:16
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons