Barca sågas efter galna förlusten mot Villarreal

Tre mål på tio minuter.
Då slappnade Barelona av - och släppte in Villarreal i matchen igen.
De gulklädda vann till slut ett galet möte med 5-3.

Barcelona fick sämsta möjliga start mot Villarreal.

Med fem minuter kvar till paus hittade gästernas norrmann Alexander Sörloth in med ett inspel till Gerard Morena som klippte direkt till 1-0.

Ett resultat som stod sig halvleken ut.

TV4:s expert Astrit Ajdarevic var kritisk mot Barca i Fotbollslördag Europa:

- De ser helt uddlösa ut, de ser helt döda ut, sa han.

Joao Cancelo misslyckades med en rensning i början av den andra halvleken och bjöd Ilias Akhomach på ett friläge som marockanen såg till att utnyttja när han rullade in 2-0.

Ilkay Gundogan recucerade sedan efter en timmes spel.

Ett mål som blev starten på en snabb vädning från hemmalaget.

Tio minuter senare stod det 3-2 till Barca efter mål från Pedri och ett självmål från Eric Bailly.

Men Villarreal bet tillbaka med fem minuter kvar och lyckades få in en kvittering genom Goncalo Guedes.

Och i den 99:e minuten fullbordade Villarreal sin vändning när Sörloth satte 4-3.

Detta efter rejäl hönsgård i Barcaförsvaret.

Matchen slutade 5-3 till de gulklädda gästerna efter att Jose Luis Morales satt den sista bollen i nät i den 102:a minuten.

- Det är rena bebisfasoner i Barcas försvar. Det är under all kritik, säger Astrit Ajdarevic efter matchen i Fotbollslördag Europa.

Barcelona ligger nu hela tio poäng bakom ledande Real Madrid i La Liga-tabellen.

Laget är trea.

- Det är vårt fel, spelarnas fel. Vi har fullt förtroende för Xavi och hela staben, de gör ett bra jobb. Sådana här matcher händer och det ligger på oss, säger Frenkie de Jong efter matchen.