Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Barca vill ha en ny "Henke" Larsson: "Messi hade fått större utrymme"

Foto: Bildbyrån

Barcelona jagar en ny Henrik Larsson.
Något som gör svensken glad.
- Det är en ära att nämnas i de här sammanhangen, säger ”Henke” till Mundo Deportivo.

Enligt den Barcelona-baserade tidningen Mundo Deportivo letar Barca efter en ny Henrik Larsson. Med det menar man en anfallare som alltid ger allt, som accepterar att han bänkas ibland, erbjuder variation i anfallsspelet, gör mål och kan spela fram till mål. Klubben hoppas hitta den här typen av spelare när transferfönstret öppnar i januari

- Det är en ära att nämnas i de här sammanhangen, att folk i Barca kommer ihåg mig. Det betyder att man gjorde något bra, säger ”Henke” till Mundo Deportivo.

Behöver Barcelona en anfallare likt dig?

- När Messi spelar känns det som att man inte behöver någonting annat, men det är klart att det inte hade skadat att ha någon som kan tillföra något annat. Det hade också gett Messi större utrymme.

- Alla motståndare känner till Barcelonas spel och därför kan det ibland vara positivt att ha olika alternativ så att man kan överraska. Det finns två alternativ enligt mig (som Barcelona kan leta efter). En ung spelare som vill utvecklas och som accepterar att inte vara den största stjärnan direkt, som måste vinna titlar och förtjäna att vara stor stjärna. Eller en äldre rutinerad som fallet var med mig. Det här är bara min åsikt. Jag vet inte om den är bra eller dålig, men den är min.

Bayern München är ett lag som har flera olika anfallsalternativ med spelare som kan gå på djupet eller möta och ta emot boll.

- Om man jämför Barça och Bayern som är de bästa lagen i världen med boll kan man se att Bayern har olika alternativ med nummer 9-spelare som Mandzukic och Müller. Ibland spelar de tillsammans och det gynnar Ribery och Robben. Ju fler alternativ desto bättre, säger ”Henke” som hyllar Barcelonas nyförvärv Neymar.

- Det tar tid när man byter klubb, stad och kultur i så ung ålder och han behöver tid. För mig är det en fantastisk värvning. Man måste låta honom fortsätta utveckla sitt spel. Jag är säker på att vi ännu inte har sett det bästa av honom.

Den spanska tidningen Mundo har publicerat några anfallare som skulle kunna bli den nya ”Henke”. Spelarna är ganska billiga och lite till åren komna:

Celtics Giorgios Samaras, Malagas Roque Santa Cruz, Benficas Oscar Cardozo, Lazios Miroslav Klose, Newell's Old Boys David Trezeguet och Al Jaziras Nelson Valdez.

Publicerad 2013-10-10 kl 16:31
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons