Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Barcaspelare sågar nya hårda tag mot fansen: De ska vara fria att ha sina åsikter

Foto: AP

BARCELONA. Jordi Alba är inte övertygad av LFPs åtgärder för att få bort verbala förolämpningar från fotbollsarenorna .
- Det som de försöker göra känns orealistiskt, säger Barcelonaspelaren enligt AS.

Efter dödsmisshandlen i Madrid i sammanband med bråket mellan Atlético Madrid och Deportivo La Coruñas Ultras har man i Spanien tagit till med hårdhandskarna mot fotbollsvåldet.

Däribland har det spanska ligaförbundet, LFP, gått ut med att man kommer agera ännu hårdare mot supportrar som missköter sig. Något man även har gjort och efter matchen mellan Real Madrid och Celta de Vigo stängdes 17 supportrar av från arenan efter att sjungit nidramsor om Katalonien och Lionel Messi.

LFP har även uttryckt att man har flera andra matcher under pågående utredning gällande förolämpande ramsor.  Alla är dock inte helt övertygade över ligaförbundets val av åtgärder mot våldet.

-  Fansen ska vara fria att ha sina åsikter, förolämpa och visa stöd. Men min åsikt spelar egentligen ingen roll, säger Jordi Alba.

Tidigare i veckan uttryckte Luis Enrique att “ingen kommer bli kvar, inte ens spelaren om vi ska stänga av alla som förolämpar”, något Jordi Alba nu upprepade.
-  Jag tycker att alla antivåldsåtgärder är bra. Vi välkomnar allt sådant, men om vi sparkar ut alla som ropar något förolämpande så kommer vi bli ensamma kvar. Jag tror inte det är överdrivet men jag vet inte var vi drar gränsen.

Alba fortsätter med att uttrycka att han tror ligaförbundets mål att få bort alla förolämpningar från de spanska arenorna är orealistiskt.
-   Det ropas förolämpningar på varje arena i Spanien. Vi kommer att kontrollera allt vi kan så som våldshandlingar, men jag tycker att vi [i Spanien] är väldigt bra på att visa passion för våra lag. Jag känner att vad dem [LFP] försöker uppnå känns lite orealistiskt, säger Alba enligt AS.

Publicerad 2014-12-10 kl 06:20
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons