POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SPANIEN

Barcelona: "Det är vi som är offer, folk attackerar oss utifrån"

Foto: Scanpix

Barcelona straffas med transferförbud under ett års tid – vilket enligt klubbens president är helt fel.

- Vi har fallit offer för en djup orättvisa, säger Josep Maria Bartomeu.

Bakgrunden till domen från Fifas sida är att Barcelona ska ha brutit mot reglerna vad gäller att värva unga spelare från andra kontinenter. På grund av detta får klubben inte tillåtelse att rekrytera några nyförvärv alls under de kommande tolv månaderna, vilket givetvis kan få stora sportsliga konsekvenser.

Men Barcelona tänker övekrlaga och president Bartomeu hävdar att det hela rör sig om en komplott där "fiender till Barcelona" försökt att svärta ned katalanernas rykte genom en orättfärdig kampanj.

- Vi har fallit offer för en djup orättvisa och vi skulle vilja be alla våra fans att sluta leden bakom oss. Vi har inte gjort något fel. Det här är någonting vi tänker kämpa mot med alla till buds stående medel och vi kommer att överklaga inom de tio dagar vi har på oss. Om vi inte vinner målet genom Fifa kommer vi att gå till skiljedomstol, säger han på en presskonferens på torsdagen.

Utan att nämna några namn hävdar Bartomeu att "det finns personer" som inte vill något hellre än att vanhedra Barcelona.

- Vi är oskyldiga och försöker bara att bygga världens bsäta klubb. Men vi får känslan att det finns folk som vill attackera oss ur alla tänkbara vinklar och vi har börjat samla på oss en del talande bevis. Det pågår underliga saker utanför klubben och vissa drar sig inte för att svärta ned oss. När vi vet mer kommer vi att redogöra för vilka som vill skada oss.

Josep Maria Baromeu medger att det nu kan bli tufft att värva in målvakten Marx-André ter Stegen och supertalangen Alen Halilovic, men hävdar samtidigt att Barcelona inte tänker ändra sitt arbetssätt inom ungdomsakademin La Masia överhuvudtaget.

- Övergångarna ligger på is just nu. Samtidigt är vi säkra på att vi kommer att få igenom överklagan så småningom.

Publicerad 2014-04-03 kl 20:49
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå