Barcelona hängde mot repen – då avgjorde Araujo på stopptid

La Liga

Förlust senast på stopptid mot Real Madrid.
Under lördagen tog Barcelona revansch och det kan man tacka Ronald Araújo för.
Uruguayanen prickade nämligen dit matchens enda mål mot Real Sociedad i den sista stopptidsminuten.

Barcelona kom till motet med Real Sociedad med den blytunga El Clásico-förlusten i ryggen och gästerna var nära att få en riktig mardrömsstart.

Efter mindre än en minuts spel var Real Sociedads Ander Barrenetxea nära att ge hemmalaget ledningen och under den inledande kvarten kunde hemmalaget varit i ledningen med ett par måls marginal – med normal utdelning.

Efter den rasande inledningen lugnade tempot ner sig en aning, även om Real Sociedad fortsatte trycka på. Detta innebär att det var mållöst när lagen begav sig in till halvtidsvilan.

Barcelona hängde mot repen i den första halvleken, men i den andra akten avtog hemmapressen en aning.

Men det var trots allt ett blekt bortalag den här kvällen och Real Sociedad fortsatte skapa de farligaste chanserna.

Men i matchens slutskede skulle målnollan spräckas och det var, mot logikens lagar och regler, Barcelona som gjorde det förlösande målet.

I den tredje stopptidsminuten hittade Pedri, som gjorde comeback från skada, en framstormande Ronald Araújo. Uruguayanen nickade in 1-0 bakom en chanslös Alex Remiro i hemmamålet och katalanerna kunde fira tre blytunga poäng i toppstriden.

Segern innebär att Xavis manskap kliver upp på tredje plats, en poäng bakom Real Madrid och fyra poäng bakom Girona. Real Sociedad i sin tur parkerar på sjätte plats i tabellen.

Real Sociedad: Remiro – Traoré, Zubeldia, Le Normand, Muñoz – Mendez, Zubimendi, Merino – Kubo, Oyarzabal, Barrenetxea.

Barcelona: ter Stegen – Araujo, Koundé, Martinez, Balde – Gavi, Gündogan, Fermin Lopez – Cancelo, Lewandowski, Felix.