Barcelonas ras - tappade finalplats efter dramatiskt slut

La Liga

Barcelona hade allt i egna händer - men föll ändå.
Atlético Madrid avgjorde till 3-2 efter mål i 81:a och 86:e minuten.

Barcelona och Atlético Madrid gjorde under torsdagskvällen upp om vilket lag som får ställas mot Real Madrid i finalen på söndag i Saudiarabien. Länge såg det ut att bli Barcelona, men i slutändan fick Diego Simeones manskap det sista ordet.

Atlético-trotjänaren Koke gav först i 46:e minuten sitt lag ledningen i matchen, men sedan vände Barcelona efter mål av Lionel Messi och Antoine Griezmann till 2-1.

Barcelona såg där och då ut att gå mot en seger och hade även ytterligare två bollar i nät, men som dömdes bort efter VAR-granskning. Därmed fick Atlético en chans att komma tillbaka och gjorde också det. I 81:a minuten kvitterade Alvaro Morata från straffpunkten och fem minuter senare avgjorde Angel Correa till seger för Madrid-laget.

Därmed väntar nu på söndag derby mellan Real och Atlético i finalen i supercupen.

Publicerad 2020-01-09 kl 22:34