Barcelonas tidiga guldryck – historisk Messi bakom segern i El Clásico

La Liga

Barcelona vann El Clásico och leder nu La Liga med hela nio poäng.
Real Madrid är i sin tur fyra, hela 14 poäng efter.
Segerskyttar blev anfallsduon Luis Suarez och Leo Messi.

Real Madrid öppnade den första kvarten bländande och redan efter två minuter nickade Cristiano Ronaldo in 1-0 för hemmalaget. Portugisen vinkades dock korrekt av för offside.

Hemmalaget, anförda av Cristiano Ronaldo skapade både de flesta och de bästa lägena att ta ledningen i den första halvleken. Den bästa fick Karim Benzema strax före paus, men fransmannens nick träffade stolpen.

Barcelona tog sig mer in i matchen i inledningen på den andra halvleken, samtidigt som Real-spelarna inte alls gick att känna igen. Något som bortalaget skulle utnyttja.

Efter ett bolltapp av Real Madrid ställde Barça om. Ivan Rakitic hittade perfekt fram till Sergi Roberto som friställde Luis Suarez. Uruguayanen gjorde inget misstag utan placerade enkelt in 1-0.

Strax efter målet hamnade målskytten Suarez i duell med Sergio Ramos. Ramos såg ut att slå till Barcelona-anfallaren i huvudet, men slapp undan med endast ett gult kort.

Det dröjde bara tio minuter innan Barcelona utökade sin ledning. Leo Messi gav Luis Suarez öppet mål, men anfallaren missade. I efterspelet räddade sedan Dani Carvajal bollen med handen på mållinjen och domaren blåste straff. Högerbacken fick dessutom rött kort.

Straffsparken satte Messi säkert till 2-0.

Argentinarens 526:e mål för Barcelona. Något som gör att han nu har gjort flest mål genom tiderna för en och samma klubb.

Matchen slutade till slut 3-0 och Barcelona kopplar nu ett tidigt guldgrepp i La Liga. Ner till tvåan Atlético Madrid är det nu hela nio poäng och ner till Real Madrid är det nu hela 14.

Real Madrid: Navas - Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo - Casemiro - Kroos, Modric - Kovacic - Ronaldo, Benzema

Barcelona: Ter Stegen - Sergi Roberto, Piqué, Vermaelen, Alba - Rakitic, Busquets - Rakitic, Iniesta - Paulinho - Suarez, Messi