Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Bartomeu i skottlinjen - indragen i Neymar-affär

Foto: AP

Barcelonas nuvarande president, Josep Maria Bartomeu, kan ha haft inblandning i Neymar-affären - nu dras han in i undersökningen. 

- Vi försäker att sätta dit individer, inte klubben som helhet, säger Barcelona-medlemmen, Jordi Cases, till AS.

Den pågående förundersökningen mot Barcelona och förra presidenten Sandro Rosell i Neymar-affären rullar vidare men likt en snöboll växer den sig också större. Nu har Barcelona-medlemmen Jordi Cases, som till mångt och mycket ligger bakom anmälan mot Rosell i Neymar-affären, inkommit med nya dokument som enligt uppgift visar att inte heller nuvarande presidenten Josep Maria Bartomeu och hans högra hand och ekonomiansvarige Javier Faus kan rentvås. 

I januari inledde spanska domstolens domare Pablo Ruiz en förundersökning mot Rosell angående förskingring i samband med Neymar-affären. Nu bekräftar Cases att han skickat in nya dokument till domstolen som kan fälla Bartomeu och Faus.

- Det vi försöker att göra är att få till en rättegång mot individer, snarare än klubben som helhet, och straffa individerna för deras påstådda brott, säger Cases till AS. 

- Det är ett försök att skydda klubben som institution och straffa de ansvariga för deras dåliga agerande. Om domaren tycker att det är ett brott begånget. 

Publicerad 2014-07-30 kl 09:54
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons