Då klev Jude Bellingham fram och vände till 2-1 för Real Madrid.

0:55
Barcelona blåsta(?) på straff: "Varför finns VAR?"
0:20
Barcelona tar ledningen mot Real Madrid

Det blev 2-1 till Real Madrid i säsongens första El Clásico, men ”Los Blancos” var illa ute i den första halvleken.

Hemmalaget i Katalonien rivstartade och tog ledningen direkt.

Efter slarv i Real Madrid-försvaret rann Ilkay Gündogan igenom och satte dit 1-0.

- Ingen tar riktigt ansvar i Real Madrid. Gündogan är påpasslig, sa TV4:s expertkommentator Marcelo Fernandez.

Precis före paus rev Aurelien Tchouameni ned Ronald Araujo på en Barcelona-hörna. Något som inte resulterade i straff.

- Jag tycker det är helt otroligt att Barcelona inte får straff, sa TV4:s expertkommentator Astrit Ajdarevic i Fotbollslördag Europa.

Ställningen var 1-0 i paus.

Barcelona var nära att utöka kort efter paus. Araujo nickade i stolpen på ett inlägg. Därefter tog sig Joao Cancelo in i straffområdet via en soloräd, men ytterbackens avslut gick över ribban.

Med dryga 20 minuter kvar av ordinarie tid kvitterade Real Madrid. Succévärvningen Jude Bellingham skickade in en projektil från distans.

- Fullkomligt fenomenalt, sa Fernandez i sändningen.

"Den här killen är overklig", skrev Manchester City-stjärnan Erling Haaland på Instagram.

Matchen slutade 2-1 efter ett tilläggstidsmål. Jude Bellingham höll sig framme på ett inlägg, som först tog på inbytte Luka Modric, och engelsmannen petade in 2-1.