Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Beskedet: FC Barcelona byter arena - spelar på OS-arenan

La Liga

Spotify Camp Nou ska totalrenoveras.
Då tar FC Barcelona klivet över till OS-arenan Estadi Olimpic Lluis Companys. 

4:49
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån

Se höjdpunkter från Barcelonas seger mot Real Madrid i spelaren.

1992 anordnades de olympiska sommarspelen i Barcelona. En av huvudplatserna för mästerskapet var Estadi Olimpic Lluis Companys. En arena som stod färdig 1929, men som renoverades inför 1992 års olympiad.

Nu uppger spanska uppgifter att FC Barcelona tar klivet över till stadens näst största arena under tiden som Spotify Camp Nou renoveras.

Uppgifterna kommer från Mundo Deportivo gör gällande att klubben har meddelat förbundet att nästa års hemmamatcher kommer spelas på Estadi Olimpic Lluis Companys, med kapacitet för 56 000 åskådare.

Beskedet om arenabytet kommer mitt under den ansökningsprocess som FC Barcelona är inne i. Processen handlar om det lån som klubben har ansökt om för att kunna genomföra renoveringen på Spotify Camp Nou.

Annons

Om ansökan skulle beviljas kommer ombyggnationen av Spotify Camp Nou inledas under sommaren. Detta skulle innebära att klubben kommer behöva spela sina matcher på Estadi Olimpic Lluis Companys fram till november 2024, då renoveringen beräknas vara färdig.

Publicerad 2023-03-31 kl 09:19
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto