POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SPANIEN

Betis-tränaren rasar mot domaren: "Inte sett så dålig nivå någon annanstans i världen"

SEVILLA. Efter derbyförlusten mot Sevilla går Betistränaren Calderón hårt mot de spanska domarna.
- Jag har inte sett en så dålig nivå på domare någon annanstans i världen, säger Calderón på presskonferensen efter matchen.

Fotbollskanalen.se var på plats när Betistränaren Gabriel Calderón mötte media efter derbyförlusten mot Sevilla.

Betis förlorade matchen med 0-2 efter att Betis vid ställning 0-0 i den 27 matchminuten fått Juan Carlos utvisad och Sevilla fått en högst tveksam straff. Efter matchen var Calderón kritisk mot nivån på domarna i Spanien.

-  Det är inte bara i derbymatcherna, det är varje helg, jag har aldrig sett en så dålig nivå på domare. Jag är en FIFA instruktör och reser över hela världen och det vi ser i Spanien är något att skämmas över.

Real Betis är det lag som fått flest röda kort i Spanien under säsongen (8) och enligt Calderón är domarna tydligt emot dem.

- De är alltid emot oss. Där finns ingen respekt för Betis. Jag tror på ärliga domare, men när man tittar på våra matcher så inser man att de alltid dömer emot oss. Sevilla hade inte haft ett enda skott på mål när de sparkade på våran spelare och domaren gav dem ett mål. Domaren har avgjort matchen. Problemet är domarnas arrogans, de är varken ödmjuka eller självkritiska.

Efter förlusten talar det mesta för att Real Betis åker ur den spanska högstadivionen och Calderón kan inte komma på något som skulle kunna ändra situationen.

- Efter vad som hände idag kan jag inte tänka på något. Vi kommer att kämpa för detta klubbmärket till slutet mot all orättvisa och grymhet som fotboll kan ha. Vi kommer att fortsätta till slutet för våra fans och för den insats som spelarna har gjort.

Däremot tror Betistränaren att situationen sett annorlunda ut om domarna hållit en högre nivå.

-  Betis har gjort mycket fel den här säsongen. Men sedan jag kom hit har misstagen emot oss varit många. Matchen mot Villarreal, mot Bilbao, Atlético om man räknar ihop poängen från de matcher vi förlorat på grund av domarens misstag, så hade det varit en stor skillnad, säger Gabriel Calderón under presskonferensen. 

Publicerad 2014-04-13 kl 17:09
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå