Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Chockryktet: Falcao till Monaco för en halv miljard

Foto: AP

Radamel Falcao, Atlético Madrid

Enligt spanska La Sexta är storsatsande Monaco nära en värvning av Atlético Madrids målmaskin Radamel Falcao

Falcao till PSG? Till Man City? Till Chelsea?

Eller blir det rent utav frankrike, eller rättare sagt det lilla furstendömet, tillika skatteparadiset Monaco?! Enligt The Guardians spanienkorrespondent Sid Lowe rapporterar TV-kanalen La Sexta att storsatsande Monaco blandat sig i leken om Atléticos colombianske guldklimp.

Falcaos nästa klubbadress har länge varit föremål för transferspekulation och det kommande transferfönstret ser inte ut att bli något undantag. Utöver de ”vanliga” storlagen har nu alltså Moncao seglat upp som en outsider på rykteshimlen.

Det senaste ryktet rör alltså Falcao som enligt TV-stationen La Sexta vara på väg till Monaco. Enligt La Sexta har Monaco erbjudit Falcao en årslön på 10 miljoner euro, drygt 85 miljoner kronor (skattefritt) och samtidigt ha utlöst anfallarens utköpsklausul på 60 miljoner euro, motsvarande drygt 500 miljoner kronor. Skulle Falcao flytta till Monaco skulle det vara en gigantisk kupp för den relativt lilla klubben vars publiksnitt ligger strax över blygsamma 5 000 personer.

Efter degraderingen från Ligue 1 har Monaco bytt ägare till stenrike Dimitri Rybolovlev vars mål är att återföra Monaco till toppen av den franska fotbollen, och utmana PSG om tronen. Monaco är en hårsmån från att säkra uppflyttning till Ligue 1 nästa säsong och har tack vare Rybolovlevs pengar koppalts ihop med mer stora namn än vad som är brukligt för en andradivisionsklubb.

En stor anledning till att Monaco ses som en trolig destination för högavlönade spelare är den monegaskiska skatten, eller snarare det faktum att man inte betalar någon inkomstskatt i Monaco. Något som konkurrerande klubbar inte ser med blida ögon på och som har fått

Publicerad 2013-05-09 kl 22:02
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons