Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Cirkus Zlatan på turné

Är det mycket Zlatan, tycker ni?
Lugn.
Det blir mer, betydligt mycket mer

Det började med ståhejet kring rekordövergången från Inter, fortsatte med den skadade handen, debuten mot Manchester City och två nya titlar - både den spanska och den europeiska supercupen - att skriva in på sitt cv.

Allt det innan han funnit sin plats i laget, lärt sig hitta i staden eller nått den form som presidenten Joan Laporta betalade galet mycket pengar för.
Men har det varit intensiva veckor är det inget mot programmet som väntar Cirkus Zlatan de närmaste dryga två.
Då kastas han mellan ligadebut, måste-matcher i VM-kvalet och ett hett möte i Milano.

Zlatans svettiga program

Måndag 31 augusti: Med stor sannolikhet skickar tränaren Pep Guardiola in honom från start mot Sporting Gijon i ligapremiären.Lördag 5 september: Leder som lagkapten landslaget i ödesmatchen mot Ungern i Budapest.Onsdag 9 sep: Nytt VM-kval, Malta i Valletta.Söndag 13 sep: Ligamatch mot Getafe i Madrid.16 sep: Återvänder till San Siro i Milano för mötet med Inter i Champions league.Mastigt? Visst. Onormalt? Inte alls. Hanterbart? Ja, för den som är fulltränad och uppe i matchpuls. Där är inte Ibrahimovic än.

Det konstaterade han efter fredagskvällens 80 minuter mot Sjaktar Donetsk:
-Jag känner mig inte 100-procentig i kondition och fysik, men det är normalt. Jag har bara tränat en vecka efter att ha missat stora delar av försäsongen. Men jag känner att jag kommer närmare för varje träning.
Så orkar han allt? Eller måste något strykas, helt eller delvis? Malta?

Andersson inte orolig

Assisterande förbundskaptenen Roland Andersson är inte orolig. Han räknar med att Zlatan kommer laddad till VM-kvalsamlingen på tisdag eftermiddag.
-Jag tror inte att det är några problem med hans form. Vi har pratar med honom kontinuerligt och han vet vad det handlar om. Det som var oroligt var om han skulle komma i gång efter sin skada och hinna få lite matcher. Och det har han ju fått.

Ditt intryck hittills av honom i Barcelona?
-Han har sett bra ut. Det är klart att det kanske är lite annorlunda att spela som ensam på topp, men det har han gjort i Ajax tidigare.

Vad tror du övergången till Barcelona kan betyda för landslaget?
-Jag tror inte spelsättet i Barcelona har så stor betydelse. Han har spelat som ensam "striker" med två yttrar i Ajax. Jag tror att det kan ha en positiv effekt att han stannar i det område där han vill vara som mest. Han kommer att klara det.

Tror du att Zlatan får ut ännu mer av sin talang i Barcelona än i Inter?
-Jag vet inte om han kan få ut mer av sin talang än han har fått. Han har lyckats överallt. Med den attityden och den inställningen har han vunnit titlar överallt och jag tror inte att det spelar någon roll var han hamnar. Han sätter sig rätt överallt.

TT

Publicerad 2009-08-30 kl 14:48
Annons
Annons
Annons