POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SPANIEN
11å

Cruijff: ”Bästa Barça på flera säsonger”

MADRID. Holländaren Johan Cruijff, som alltid har något att säga om klubben där han verkat under många år, försvarade den här gången Barcelonas spel och tränaren Pep Guardiolas taktiska beslut. Trots missödena i ligan.

Efter två ligaomgångar och endast en poäng har Barcelona fått mycket kritik, och i stor mängd har den riktats direkt mot tränaren Pep Guardiola. Efter det senaste missödet (1-1 hemma mot Racing) har både fans och media skarpt ifrågasatt Guardiolas beslut att satsa på ungdomarna och lämna stjärnorna på bänken.

Det har naturligtvis inte gått Barcelonas klubbikon Johan Cruijff förbi. I sin kolumn, i den katalanska tidningen El periódico de Catalunya, försvarar den tidigare storspelaren Pep Guardiola och Barcelonas insats. Enligt holländaren ”spelade Barça i lördags sin bästa match på många säsonger”.

Även om resultatet inte gick vägen betygsatte också Cruijff laget ”med beröm godkänt” för spelet med boll, och ”väl godkänt” när det handlade om matchrytmen.

Angående kritiken mot Pep Guardiola menar holländaren vidare att tränaren ”varken är orutinerad eller självmordskandidat”. Enligt Johan är Guardiola istället en mästare på att ”se, analysera och ta beslut” för att förbättra lagets kapacitet.

Johan Cruijff stöder helhjärtat helgens beslut att spara stjärnor som Henry och Messi till Champions Leaguematchen ikväll på Camp Nou. Och han tänker förstås inte missa mötet mot Sporting Portugal. Matchen är ”för att njuta, och inte för att få magont”, enligt fotbollsveteranen.

Publicerad 2008-09-16 kl 14:29
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå