La Liga

I första halvlek kom Antoine Griezmann fri från halva plan.
Då räddade Real Madrids Thibaut Courtois.
I andra halvlek var det Jan Oblak som räddade Atlético från ett baklängesmål.

Real Madrid tog emot Atlético Madrid i säsongens första Madridderby i La Liga. Hemmalaget inledde bäst och skapade tryck mot Atléticos mål, men bortalaget lyckades hela tiden freda sitt mål.

I mitten av halvleken var det istället Atlético som stack upp i ett sällsynt anfall. Antoine Griezmann fick bollen i djupled och kom fri från halva plan. Fransmannen kom dock ur vinkel och Thibaut Courtois i Real-målet kunde rädda och ta hand om sin egen retur.

Senare i halvleken var Diego Costa på väg igenom för Atlético, men Raphael Varane täckte ut spanjorens avslut till en resultatlös hörna.

Efter första halvlek var ställningen mållös, 0-0.

I den andra tog Real Madrid över allt eftersom. Laget saknade dock den riktiga skärpan i avsluten. Efter 65 minuters spel var Marco Asensio igenom, men Jan Oblak svarade för en fin räddning när han styrde ut Real-spelarens avslut till en resultatlös hörna.

I slutet av matchen tryckte Real på för fullt och försökte skapa chanser via sitt inläggspel, men Atlético fortsatte att försvara sig väl. Mittbackarna Diego Godin och Jose Gimenez vann det mesta i luften och matchen slutade mållöst, 0-0.

Det oavgjorda resultatet innebär att Real missade chansen att gå om Barcelona, som tappade poäng tidigare under lördagen, i tabelltoppen. Laget ligger kvar på andra plats, på samma poäng som Barcelona fast med sämre målskillnad.

Real Madrid: Courtois – Carvajal, Ramos, Varane, Nacho – Kroos, Modric, Casemiro  - Bale, Benzema, Asensio

Atlético Madrid: Oblak – Juanfran, Gimenez, Godin, Luis – Koke, Rodrigo, Saul, Lemar – Griezmann, Costa