Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Efter läktarolyckan: "Säkerheten har inte misslyckats"

Spanien

BARCELONA. För många supportrar i samma sektion orsakade läktarolyckan i Pamplona.
- Säkerheten har inte misslyckats, ansvaret ligger på varje individ, säger Osasunas president Miguel Achanco efter matchen.

Spanien skakades av en läktarskandal under söndagskvällen. Det var under bottenstriden i ligans sista omgång när Osasuna tog emot Real Betis på El Sadar i Pamplona, som ett räcke på arenan gav vika och ett flertal fans föll mot planen.

Det hela skedde i samband med att hemmalaget tagit ledningen genom Oriol Riera och de passionerade supportrarna, firat lite för ivrigt.

Totalt ska 68 supportrar ha skadats, men inget allvarligare än ett brutet ben. Olyckan skedde då det varit för många supportrar i den södra sektionen.

Det är den sektion där de mest passionerade supportrarna håller plats och ett flertal ska inför matchen ha klättrat över till den här sektionen eftersom det är där den bästa stämningen finns.

Annons

Osasunas president Miguel Achanco erkänner att det varit för mycket folk i sektionen men tycker inte att klubben misslyckats med säkerheten.

-  Det är en väldigt jobbig och sorglig dag. Men säkerheten har inte misslyckats. Jag kommer inte säga att där inte var allt för mycket folk. Men vi har satt ut säkerhetsvakter och vi har ber om biljetter, säger Achanco till Onda Cero efter matchen.

Achanco uttryckte även sin lättnad över att det hela inte slutat ännu värre.

-  Jag såg att det var väldigt mycket supportrar där, men om du skickar in säkerhetsvakter så kommer det bli ännu värre. Ansvaret ligger hos varje enskild individ, det finns alltid en risk att något sådant här kan hända. Idag var det inget värre än ett brutet lårben, men det kunde ha slutat mycket värre.

Osasuna vann matchen med 2-0 men åkte trots det ur den spanska högstadivisionen.

Annons
Publicerad 2014-05-19 kl 18:36

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto