POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SPANIEN

Förbudet uppskjutet - Barcelona värvar loss

Foto: Scanpix

Ter Stegen - an av SJU spelare på väg till Barcelona

Fifa har skjutit upp transferförbudet och nu planerar Barcelona SJU nya värvningar.

Fifa har valt att skjuta upp FC Barcelonas transferförbud vilket gör att klubben i slutändan kan värva spelare i sommar. Däremot kommer man inte få göra det under januarifönstret 2015 eller nästa sommar.

En situation som gör att Barcelona måste tänka långsiktigt - inte bara se till den kommande säsongen när man förstärker laget i sommar. Enligt den spanska tidningen Sport planerar klubben nu sju stycken värvningar under sommaren - två målvakter, två mittbackar, en högerback, en mittfältare och en anfallare.

Målvakts- och försvarsfrågan är de mest kritiska i Barcelonalägret då Victor Valdés och Carles Puyol valt att lämna klubben efter säsongen. Det ryktas även att José Pinto kommer lämna klubben.

Den första målvakten Barcelona kommer ta in är Marc André Ter Stegen, vars värvning mer eller mindre redan är klar. Utöver Ter Stegen kommer Barça testa B-lagsmålvakten Jordi Masip under försäsongen för att därefter besluta om man ska värva ännu en målvakt eller ta upp Masip i A-laget.

I försvaret vill klubben få in en mittback som är redo att ta ett stort ansvar redan från dag ett, som har erfarenhet från europeisk toppfotboll och som är bra i luftrummet. Den andra mittbacken man vill värva ska vara en ung lovande spelare.

Barcelona kommer även försöka värva en högerback då Dani Alvés framtid med klubben är osäker. Brasilianarens kontrakt med klubben går ut 2015 vilket gör sommarens transferfönster till Barças sista chans att få större ersättning till en ersättare. Utöver det skriver Sport att klubben inte varit speciellt glada över Dani Alvés meningsskiljaktigheter med klubbens fans.

På mittfältet kan Alex Song vara på väg bort och Cesc Fàbregas framtid är osäker. Utöver Rafinhas återkomst, efter lån i Celta, vill klubben därför få in en mittfältare ytterligare och Juventus Arturo Vidal ser ut att vara förstavalet.

Slutligen vill Barcelona även få in en anfallare. Det är högst troligt att Alexis Sanchez lämnar klubben för Juventus. Men Barça ska ännu inte bestämt sig om man är ute efter en kantspelare eller en "nia".

Publicerad 2014-04-24 kl 12:03
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå