Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN
29v

Före detta supertalangen drabbades av ångestattacker - avstod EM 2008

Foto: Bildbyrån

Den före detta supertalangen Bojan Krkic har brottats med ångestattacker. 
Och inför EM 2008 brast det för spanjoren: 
- Jag kunde inte åka dit, jag var tvungen att isolera mig själv, säger spanjoren.i en intervju med The Guardian

Den före detta supertalangen Bojan Krkic, som slog igenom i Barcelona, spelar idag tillsammans med John Guidetti i Aláves. I en intervju med The Guardian berättar spanjoren om de ångestattacker som han drabbats av under karriären.

- När jag var 17 år förändrades mitt liv totalt. Jag åkte på U17 VM i juli och ingen visste vem jag var, men när jag kom tillbaka kunde jag inte sätta min fot ute på gatan. Några dagar senare debuterade jag mot Osasuna, fyra eller fem dagar senare spelade jag i Champions League. Efter det gjorde jag mål mot Villarreal och Spanien kallade in mig till landslaget. Och allt var bra men ditt huvud fylls tills ett moment där din kropp säger stopp, säger Krkic till tidningen.

Krkic menar att ångesten påverkar fotbollsspelare olika. För honom själv var det så illa att han valde att avstå från EM 2008 på grund av de ångestattacker han fick.

-Ångest påverkar alla människor olika. Jag pratade med någon som kände att hjärtat slog 1000 gånger per minut. Själv kände jag mig yr och sjuk konstant. 24 timmar per dag. Det fanns en stor press här som aldrig försvann.

När Spanien mötte Frankrike i en träningslandskamp 2008 brast det för Krkic.

- Jag mådde bra när jag gick in i omklädningsrummet inför Frankrike-matchen, men jag började känna en stark yrsel som var överväldigande. Jag fick panik och la mig på fy fysioterapeutens bänk. Det var första gången som jag fick en ångestattack men jag har haft många liknande attacker efter denna. Det finns medicin för att besegra barriärer som duh har skapat. Det började i februari och pågick ända tills slutet av sommaren. När det var dags för EM bestämde jag att jag inte kunde åka dit, att jag var tvungen att isolera mig själv, säger spanjoren.

Publicerad 2018-05-19 kl 14:14
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons