Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Förre målvaktstränaren: ”Behövs tre målvakter för att ersätta Valdés”

Foto: Scanpix.

BARCELONA. Victor Valdés lämnar Barcelona efter säsongen.

Klubbens förre målvaktstränare tror Valdés blir svår att ersätta.

- Barcelona behöver tre målvakter för att ersätta Valdés, säger Frans Hoek till As.

Frans Hoek är idag assisterande tränare till Louis Van Gaal för det holländska landslaget, men under sex år, även då under Van Gaal, jobbade Hoek som målvaktstränare för FC Barcelona.

Nu har Heok uttalat sig om Barcelonas målvaktssituation och menar att klubben kommer behöva tre nya målvakter för att ersätta Valdés.

- Valdés har gjort en imponerande säsong. Barça kommer behöva två målvakter, minst två, kanske även en tredje som kan spela på den här nivån, säger Hoek till as.

Hoek kom till Barcelona med Van Gaal 1997, då var Victor Valdés 15 år och spelade i ungdomslagen. Men under holländarnas tid i klubben skulle Victor få sin a-lags debut och även bli utsedd till förstemålvakt på Camp Nou, en plats han haft ända tills idag.

Men nu ska Victor Valdés som bekant lämna Camp Nou och målvaktstränaren som var där i början av Valdés resa har även uttalat sig om hur Barcelona ska ersätta sin målvakt.

- Jag tror Pepe Reina känner till Barçafilosofin bra och kan vara en bra värvning. Dessutom en till från ungdomslagen. Ter Stegen är en bra målvakt men han måste anpassa sig till Barças stil och för det krävs en hel del tid, säger Hoek till as.

Publicerad 2013-11-29 kl 06:32
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons