Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Fotbollsvärlden hyllar Puyol: "Finns ingen som du"

Foto: AP/Scanpix

Carles Puyol

BARCELONA. Efter Puyols beslut att lämna Barcelona efter säsongen är fotbollsvärlden överens - Han är en förebild för alla.

Under tisdagseftermiddagen offentliggjorde Carles Puyol under en presskonferens att han kommer lämna FC Barcelona när säsongen är slut.

Puyol som har spelat för FC Barcelonas a-lag de senaste 15 åren har kommit att bli en stark symbol för klubben och Barcelonakaptenens beslut att lämna har lämnat både gamla och nuvarande lagkamrater ledsna, men tacksamma, för tiden.

– Han är en naturlig ledare, en person vars namn direkt får dig att tänka på Barça. Under sin tid där har han varit en referens för alla både på och vid sidan av planen. Inte bara för Barcelona utan för fotbollen, säger Bayern Münchens Thiago Alcantara under en presskonferens med det spanska landslaget.

Även Jordi Alba var på plats med det spanska landslaget och uttryckte att det varit ett privilegium att få dela omklädningsrum med Puyol.

– Från den första början sedan jag träffade honom i landslaget och senare i Barcelonas A-lag har han behandlat mig fantastiskt. Han är en ledare i omklädningsrummet som alla tycker om. Jag vet inte vad han har sagt på presskonferensen för jag har inte hunnit prata med honom. Men det har varit ett privilegium att få spela i samma lag som en person som Carles Puyol, säger Alba

Enligt Cesc Fàbregas var det däremot ingen chock att Puyol nu tagit beslutet att lämna Barcelona.

– Vi visste om det. Han är en nära vän, man ser hans känslor, kroppsspråk och hans blick, det är tydligt att det har varit en väldigt jobbig tid för honom och det gör ont att se en vän behöva ta ett så stort beslut.

Fàbregas menar även att det krävs en hel del mod för att ta det beslut som Puyol nu tagit.

– Inte alla kan ta ett sådant här beslut med två år kvar på deras kontrakt. Samtidigt om du ser Puyol träna varje dag så skulle du inte tro att han är 35, han ser ut som en 18-åring. Han kommer alltid att vara min kapten, säger Fàbregas till Radio Marca.

På de sociala medierna tackas Puyol från alla tänkbara håll och på instagram har bland andra Andrés Iniesta och Marc Bartra lämnat meddelande till sin lagkamrat.

"Jag kommer fortsätta att njuta vid din sida till den här säsongen är slut, det har varit en ära att få spela med dig. Därefter hoppas jag det bästa för dig. Det finns ingen som du, Capi" skriver Iniesta och Bartra är inne på samma spår:

"Tack för allt som du har gjort för mig. För all hjälp och alla råd. Jag har tre månader till med dig vid min sida, tack Puyi."

Utöver Puyols nuvarande lagkamrater är det även en hel del av hans gamla lagkamrater som uttryckts sig om spelarens beslut.

– För mig, tillsammans med Cafú, är Puyol den bästa kapten jag har haft i min karriär. En person som bryr sig om andra, inte bara när det gäller fotboll, utan även på en personlig nivå. Puyol har varit en fantastisk kapten för Barça. Han är levande fotbollshistoria både i Barcelona och det spanska landslaget. Han är en förebild för alla, säger José Edmilson, som spelade med Puyol 2004-08, enligt El Mundo Deportivo.

– Det kommer att ta många år innan Barça på nytt får fram en spelare som Puyol. Med Puyols ödmjukhet och som presterar på det sättet som Puyol har gjort för Barça. Under ett antal år var han den bästa försvararen i världen. Han kommer bli ihågkommen som en av de bästa i historien och för mig är han den bästa försvaren i Barças historia, säger Abelardo Fernández, som spelade med Puyol 1999-2002, enligt El Mundo Deportivo.

– Puyol är något mer än en fotbollsspelare, han är en förebild. Genom hårt arbete och en extrem kämpavilja har Puyol lyckat. Det var inte enkelt för honom att ta sig till a-laget, han fick inget gratis. För alla de ungdomar som finns i klubbens ungdomsakademi och vill ta sig till a-laget är Puyol den största förebilden. Han fick ingenting av tur, utan tvärtom, han fick jobba hårt. Han skapade sin egen karriär, han är en förebild för oss alla. Det kommer ta lång tid innan där är en ny Puyol i Barça igen, säger Felipe Ortíz, som spelade med Puyol i Barça B-lag 1998-99, enligt El Mundo Deportivo.

Publicerad 2014-03-04 kl 21:34
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons