Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Streama alla matcher från La Liga på TV4 Play

Getafe-tränaren: "Bellingham övertalade Greenwood"

La Liga

Jude Bellingham var avgörande för att Greenwood hamnade i Getafe.
I alla fall om man får tro klubbens tränare Jose Bordales.
- Greenwood är vän med Bellingham och han rådde honom att komma till den spanska ligan, säger huvudtränaren i en intervju med Radio Marca.

Foto: Bildbyrån.

Manchester United gick i somras ut med att Mason Greenwood skulle lämna klubben efter att forwarden tidigare varit åtalad för försök till våldtäkt och misshandel, men sedan friats från anklagelserna.

På transferfönstrets sista dag meddelade Getafe att man stod för en kontroversiell övergång och Greenwood anslöt till klubben på lån. Getafe fick utstå stark kritik som knöt sig an Greenwood, efter skandalen han varit inblandad i.

Enligt Radio Marca var Real Madrids Jude Bellingham avgörande för att Greenwood hamnade i Getafe. Nu berättar också Getafes tränare José Bordalás att Greenwoods landsman Bellingham hade ett finger med i spelet.

Annons

- Greenwood är vän med Bellingham. Det var en överraskning då vi aldrig trodde att vi skulle kunna få hit en sådan spelare, säger han till Radio Marca.

- Men de tog kontakt med vår sportchef Ruben Reyes, där båda sidor gjorde en bra insats ekonomiskt, fortsätter José Bordalás.

21-årige Greenwood är utlånad till Getafe resten av säsongen från Manchester United. Han har inte spelat fotboll på mer än ett år efter att ha åtalats för våldtäkt och misshandel. Ärendet lades ner tidigare i år.

Publicerad 2023-09-15 kl 15:32

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto