Griezmann räddade Barcelona från fiasko – var nära uttåg mot tredjedivisionslag

Copa del Rey

Barcelona låg under mot tredjedivisionslaget UD Ibiza och var skakat.
Då klev Antoine Griezmann fram och vände matchen med två mål och skickade katalanerna till kvartsfinal i spanska cupen.

Barcelona spelade på onsdagen sextondelsfinal borta mot UD Ibiza, som spelar i den spanska tredjedivisionen. Och ö-laget var nära att fälla giganten, men efter en sen vändning tog sig Barcelona vidare till

För det var hemmalaget som tog ledningen efter bara nio minuters spel. Javier Pérez Mateo fick utrymme på vänsterkanten och spelade in bollen till Josep Caballe Martin, som placerade in ledningsmålet i bortre hörnet.

Den ledningen höll sig ändå in till den 72:a minuten, då Frenkie de Jong slog en öppnade passning till Antoine Griezmann. Anfallaren gjorde inga misstag i fritt läge och placerade in 1-1.

Det blev också fransmannen som gav Barcelona segern. På stopptid spelade Jordi Alba bollen i djupled till Griezmann som från snäv vinkel lyckades få in 2-1. Barcelona kom undan med hjärtat i halsgropen och är nu vidare till kvartsfinal.

Publicerad 2020-01-22 kl 21:46