Guidetti hoppade in när Celta föll - Alaves till historisk cupfinal

La Liga

Efter nästan fyra mållösa halvlekar mellan Alaves och Celta Vigo slog Edgar Mendez till. Med en soloprestation sköt han Alaves till sin första Copa del Rey-final någonsin.

Det första semifinalmötet mellan Celta Vigo och Alaves slutade 0-0. Under onsdagen spelades returen för att avgöra vilket av lagen som ska möta Barcelona i finalen av Copa del Rey.

Det saknades inte chanser i den första halvleken. Bland annat hade Alaves Ibai Gomez en frispark i ribban. Men trots det blev det den tredje mållösa halvleken i rad mellan lagen.

Det såg länge även ut som den andra halvan också skulle sluta utan mål. Men i den 82:a minuten stod Edgar Mendez, som bytts in bara minuter innan, för en soloprestation när han dribblade sig igenom Celta-försvaret och iskallt lyfte in 1-0.

John Guidetti byttes in i den 84:e minuten för ett kvitteringsjagande Celta Vigo. Men man lyckades inte få hål på Alaves över 180 minuter och hemmalaget gick vidare till sin första Copa del Rey-final någonsin.

Finalen i Copa del Rey mellan Alaves och Barcelona kommer att spelas den 27 maj. Det är ännu inte klart vart matchen spelas.