Guidetti med sent inhopp när Celta tog kämpapoäng

La Liga

Ett vilt kämpande Celta Vigo höll länge undan med tio man mot Real Betis. Men till slut fick hemmalaget hål på gästerna och fick med sig 1-1. John Guidetti hoppade in med tre minuter kvar av ordinarie tid.

Celta Vigos tränare Eduardo Berizzo valde att flytta ner Fabian Orellana som offensiv mittfältare i mötet med Real Betis på bortaplan. Det kunde ha öppnat upp för en startplats för John Guidetti, men istället för svensken valde Berizzo att starta med Theo Bongonda. Det skulle visa sig vara ett lyckat drag då belgaren inledde målskyttet för Celta.

Målet kom i den 25:e minuten då Bongonda frispelades och kastade sig fram för att kunna peta in 1-0 för gästerna.

I inledningen på den andra halvleken drog Jonny Castro på sig ett rött kort och satte Celta i ett jobbigt läge. Real Betid pressade hårt men ett vilt kämpande bortalag höll länge undan för hemmalagets press. Men till slut orkade inte Celta stå emot forceringen och i den 82:a minuten kom kvitteringen. Jorge Molina frispelades i straffområdet och rullade in 1-1.

Efter kvitteringen hade båda lagen chanser att vinna matchen. Den bästa fick Nolito som frispelade efter en kontring, men Celta-anfallaren stressade iväg avslutet och missade avslutet.

John Guidetti byttes in med tre minuter kvar av ordinarie tid och hann inte skapa något under sin korta tid på planen.