Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Han ska bli den ’nye Xavi’: ”Lycklig om jag blir ens lite som honom"”

Foto: AP

Xavi

BARCELONA. Xavi var den ”nye Guardiola”. Nu har Xavis tronarvinge utsetts. Sergi Roberto pekas ut som den ”nye Xavi” i Barcelona.

Barcelonas mittfältare Xavi Hérnandez börjar närma sig slutet av sin karriär och i Spanien vill man nu hitta hans efterträdare. Likt Xavi en gång i tiden korades till Guardiolas efterträdare har nu Sergi Roberto i spansk media fått rollen som Xavis.

- Det går inte att jämföra. Han är en av de bästa spelarna i världen och jag har precis börjat min karriär med a-laget. Det finns väldigt få som Xavi. Men jag skulle bli lycklig om jag bara var en liten del av den spelaren som Xavi är, säger Sergi Roberto under tisdagens presskonferens.

Sergi tog även chansen att hylla en annan lagkamrat, nämligen Sergio Busquets som han menar borde fått en plats i FIFPros världselva.

-  Jag är ett stort fan av Sergio, det är ett nöje att spela med honom och enligt mig är han bäst i världen på sin position. Men i världselvan fanns Xavi, Iniesta och det finns inte plats för alla, säger han.

21-åringen blev uppflyttad i Barcelonas A-lag inför säsongen och Tata Martino bad honom då att ha tålamod för att få speltid. Den tiden har nu kommit och Sergi Roberto har fått chansen i lagets 12 senaste matcher.

-  Tata Martino är väldigt viktig för mig. Under den här tiden har jag inte gett upp och jobbat hårt varje dag. Nu hoppas jag att jag kan fortsätta att få hans förtroende genom att spela bra och hjälpa laget. Jag måste fortsätta att jobba hårt för att få mer speltid både i matcher och på träningarna, säger Sergi Roberto.

Publicerad 2014-01-15 kl 12:58
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons